Кредитори полюють за активами Ssangyong — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитори полюють за активами Ssangyong

795
Кредитори південнокорейської автомобілебудівної компанії Ssangyong направили позов до суду Сеула з вимогою про ліквідацію компанії.
Тим часом звільнені робітники Ssangyong уже 76 днів утримують завод у м. Пхентхег. Акція протесту вже обернулася для компанії збитками в розмірі 316 млрд. вон.
"Рішення направити вимогу про ліквідацію компанії було неминучим, ми хочемо повернути собі хоча б деякі активи до того, поки вони зовсім не знецінилися", - заявив The Wall Street Journal Чой Байонг-Вун, представник 600 кредиторів Ssangyong, переважно - постачальників автозапчастин.
Новина спровокувала різке падіння вартості акцій Ssangyong, учора папери на момент закриття Корейської фондової біржі втратили 14,8%. Однак біржа відмовилася призупинити торги по паперах.
Напередодні південнокорейський спецназ спробував вигнати протестувальників з території заводу, викинувши десант із вертольотів. До вечора середи поліція очистила значну частину заводу, однак група робітників залишається у фарбувальних майстернях заводського комплексу. Поліція побоюється пожежі, тому що в майстернях знаходяться легкозаймисті матеріали.
Раніше Ssangyong у рамках реструктуризації скоротила більше 2600 робітників, тобто приблизно третину персоналу. Близько 1600 людей погодилися на звільнення, але інші окупували завод.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас