РФ прийняла рішення не приєднуватися до міжнародного договору про Енергохартію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ прийняла рішення не приєднуватися до міжнародного договору про Енергохартію

Енергетика
1720
Уряд РФ прийняв пропозицію міністерства енергетики не ставати учасником договору до Енергетичної хартії з питань енергоефективності і відповідних екологічних аспектів.
Відповідне розпорядження підписав голова уряду РФ Володимир Путін 30 липня.
Міжнародний договір до Енергетичної хартії і, а також протокол до Енергетичної хартії, був підписаний від імені Російської Федерації в Лісабоні (Португалія) 17 грудня 1994 року.
Даним розпорядженням уряд також схвалив проект відповідної ноти і доручив міністерству закордонних справ направити її уряду Португалії.
У проекті ноти відзначається, що Росія не застосовувала тимчасово будь-яке положення договору, яке б суперечило російському законодавству.
"Росія не вважає себе зв'язаною зобов'язанням не вживати дій, які позбавили б зазначені договір і протокол їх об'єкта та мети", - говориться в ноті.
Договір до Енергетичної хартії вступив у дію у квітні 1998 року. Основою для даного документа стала Енергохартія 1991 року, яка носила декларативний характер і була спрямована на зміцнення міжнародних зв'язків в енергетиці, Договір до Енергохартії 1994 року став юридично обов'язковою багатосторонньою угодою, що охоплює весь енергетичний виробничо-збутовий ланцюжок (від розвідки до кінцевого використання) і всі енергетичні продукти та пов'язане з енергетикою обладнання.
Навесні 2009 року, після газового конфлікту з Україною, Росія розкритикувала Енергохартію і підготувала альтернативний їй проект угоди, який би дозволяв більш збалансовано враховувати інтереси як країн-споживачів енергоресурсів, так і країн-виробників і країн-транзитерів енергоресурсів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас