"Київенерго" надало "Київводоканалу" 2-тижневу відстрочку для укладання договору на підкачування холодної води — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київенерго" надало "Київводоканалу" 2-тижневу відстрочку для укладання договору на підкачування холодної води

Казна та Політика
235
АК "Київенерго" 5 серпня прийняла рішення надати ВАТ "АК "Київводоканал" відстрочку до 18 серпня для ухвалення рішення щодо укладання договору експлуатації насосного обладнання енергокомпанії для підвищення тиску холодної води, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі АК "Київенерго" у середу.
"Під час складних переговорів за участю прокуратури ми прийняли рішення відстрочити відключення насосів для потреби "Київводоканалу" на два тижні, і щиро сподіваємося, що ця компанія встигне оформити всі необхідні документи і надалі буде діяти в законному полі", - заявив голова правління АК "Київенерго" Едуард Соколовський.
"У прокуратури Києва, у свою чергу, буде час для з'ясування, на якій підставі "Київводоканал" безкоштовно використовує насоси "Київенерго", з якої причини три з половиною роки відмовляється від оформлення документів і не виконує рішення суду, чому не перераховує енергетикам кошти, що надходять від населення", - додав він.
В "Київенерго" підкреслили, що щомісяця компанія несе витрати в розмірі понад 1 млн грн на підтримку інфраструктури підкачування холодної води. Відключення насосного обладнання, яке "Київводоканал" експлуатує без договору і відмовляється оплачувати дані послуги, не суперечить законодавству України, і відповідальність за наслідки несе компанія-боржник.
"Послуга з підкачування холодної води, яку зобов'язаний оплачувати "Київводоканал", дозволяє жителям висотних поверхів одержувати холодну воду, але якщо Водоканал знає альтернативний спосіб доставки води, ми перешкоджати не будемо. Якщо до 18 серпня Київводоканал так і не укладе договір, "Київенерго" відключить насоси, робота яких за три з половиною роки принесла компанії збитків більш ніж на 50 млн грн", - додав Соколовський.
"Київенерго" нагадує, що "Київводоканал" заборгував більше 50 млн грн за експлуатацію насосних агрегатів і ухиляється від укладання договорів. "Київводоканал" є найбільшим боржником "Київенерго" за використану електроенергію. Сьогодні поточний борг "Київводоканалу" становить 294 млн 723 тис. грн. При цьому водопостачальна компанія не уживає заходів для зменшення своєї заборгованості.
"Київенерго" звернулося до "Київводоканалу" із пропозицією переукладання існуючих договорів окремо по кожному тепловому пункту, однак "Київводоканал" відмовився від цієї пропозиції, у зв'язку із чим "Київенерго" було змушено подати 59 позовів про примус "Київводоканалу" укласти нові договори.
Директор з правового забезпечення АК "Київенерго" Дмитро Усатюк заявив, що, враховуючи відмову "Київводоканалу" від одержання послуг з підвищення тиску холодної води, "Київенерго" не має права здійснювати збиткову діяльність, що суперечить законодавству України і статуту компанії. Тому "Київенерго" має намір у судовому порядку змусити "Київводоканал" заплатити за експлуатацію насосних агрегатів за попередній період.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас