Київ - єдине місто, яке залишається з "негативним" рейтингом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ - єдине місто, яке залишається з "негативним" рейтингом

Казна та Політика
720
Негативний кредитний рейтинг Києва є вироком менеджерським здібностям Черновецького і його оточення. Так один з лідерів Блоку Віталія Кличка, голова Української селянської демократичної партії Дмитро Андрієвський прокоментував економічний прогноз агентства "Standard&Poors".
На переконання опозиційного політика, незалежна оцінка міжнародних експертів свідчить про безпорадність Черновецького в протистоянні економічній кризі.
"У той час, коли іншим містам України рейтингові прогнози переглянули з "негативного" на "позитивний", рейтинг Києва залишається незмінно негативним", - відзначив Дмитро Андрієвський. - Столиця загрузла в боргах, бюджет порожній. За прогнозами керівництва районів, у вересні почнуться проблеми з виплатами заробітних плат бюджетникам. Щоб тримати видимість стабільності, мало не щомісяця беруться сотні мільйонів позик, а яким чином планується віддавати ці борги, ніхто не пояснює".
За словами депутата, Черновецький повинен понести персональну відповідальність за те, що місто з найбільшим бюджетом, з найбільшими податковими надходженнями опинилося на грані колапсу.
"Міське господарство занепадає. Медицина, транспорт, житлово-комунальна сфера перебувають у дуже важкому стані. Незмінно "негативний" рейтинг Києва - це свідчення того, що шлях, вибраний київською владою, категорично неправильний", - відзначив Дмитро Андрієвський.
Нагадаємо, рейтингова служба "Standard & Poor's" переглянула прогнози щодо рейтингів Автономної Республіки Крим, Дніпропетровська, Луганська, Івано-Франківська, Одеси і Львова з "негативного" на "позитивний".
Це відображає прогрес у реалізації структурних реформ у бюджетному та фінансовому секторах, відповідно до умов програми Міжнародного валютного фонду щодо надання Україні стабілізаційного кредиту. При цьому повідомляється, що прогноз щодо рейтингів Києва залишається "негативним".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас