1,1 млрд таки дадуть забудовникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

1,1 млрд таки дадуть забудовникам

Казна та Політика
1337
Кабмін уже придумав, як обійти заборону президента, і обіцяє роздати гроші забудовникам Програма уряду з фінансування недобудів, готових на 70%, за рахунок виділення 1,1 млрд гривень із держбюджету, яку раніше ветував президент, може запрацювати вже через два тижні.
Про це "Сьогодні" повідомила нардеп від БЮТ Наталя Королевська.
"Є два варіанти. Або за відповідну постанову, яка вже зареєстрована, проголосує Рада, або сам Кабмін прийме нову постанову", - пояснює вона. За її словами, остаточне рішення буде готове через два тижні.
"Незважаючи на дії президента, гроші забудовники однаково одержать. Частково вони уже є", - говорить нам нардеп від БЮТ Юрій Сербін. Нагадаємо, Ющенко скасував постанову уряду, оскільки вона не відповідає Конституції, і Кабмін "взяв на себе функції парламенту".
В указі також значилося, що закон передбачав пільгове кредитування забудовників, а Кабмін затвердив схему, згідно з якою Держіпотека буде купувати недобуди і викуповувати вже закінчене житло (яке раніше планувалося за пільговими кредитами продавати населенню). Список недобудів затверджений - це 82 об'єкта по всій Україні (11 у Києві).
У компанії "Київміськбуд" (у список потрапили 4 їх об'єкта) усе ще сподіваються на допомогу. "Президент розкритикував механізм Кабміну, значить, треба сформувати і подати інший варіант", - сказала нам Зоя Федорчук, прес-секретар компанії. При цьому експерти вважають, що програма Кабміну невдала. "Вона побудована на принципі готовності проекту, а не на принципі кількості інвесторів. Є й питання до затвердженого списку об'єктів", - сказав нам експерт з нерухомості Володимир Германов.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас