Грінспен: У третьому кварталі зростання ВВП США може перевищити прогнози — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грінспен: У третьому кварталі зростання ВВП США може перевищити прогнози

Казна та Політика
481
На думку колишнього голови Федеральної резервної системи США Алана Грінспена, темпи зростання американської економіки в третьому кварталі можуть значно перевищити прогнози.
"У поточному кварталі економіка цілком може вирости на 2,5%, - заявив Грінспен 2 серпня в інтерв'ю програмі This Week телеканалу ABC. - Причина в тому, що ліквідація матеріальних запасів іде дуже швидко, і темпи виробництва значно нижчі від споживання".
"Я є короткостроковим оптимістом, хоча й із застереженнями", - сказав Грінспен. Ринок житла, на його думку, "тимчасово стабілізувався", хоча є ймовірність нового спаду, якщо ціни на житло знову знизяться більш ніж на 5%, додав він.
"Я не думаю, що це відбудеться, але не виключаю ймовірність другої хвилі, - заявив Грінспен. - Але важливо те, що, якщо її не буде, а я вважаю, що шанси на це високі, то ми близькі до стабілізації. Я впевнений, що ми вже побачили дно. Якщо подивитися на щотижневі показники виробництва по різних галузях, стає ясно, що десь у середині липня ми зробили поворот".
За прогнозом Грінспена, "рівень безробіття продовжить рости, але повільніше".
Грінспен відзначив, що бачить "значні поліпшення у фінансовій системі. Загроза колапсу, на мій погляд, минула".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас