UBS не повинен платити штраф за податковою справою зі США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

UBS не повинен платити штраф за податковою справою зі США

226
Швейцарський банк UBS не повинен платити штрафи в рамках урегулювання справи про ухилення від сплати податків у США.
Про це повідомили дві швейцарські газети.
Видання NZZ і Sonntag написали, що дані на майже 5 тис. клієнтів UBS будуть передані владі США. Обидві газети наводять слова джерел, знайомих зі справою.
Представники міністерства юстиції та міністерства закордонних справ Швейцарії відмовилися коментувати агентству Reuters повідомлення газет. Представник UBS недоступний для коментарів.
Уряд США та UBS у минулу п'ятницю домовилися в суперечці в справі про ухилення від сплати податків і швейцарській банківській таємниці, що могло погіршити відносини між двома країнами.
Головним спірним моментом було те, що влада США хотіла розкрити імена 52 тис. клієнтів банку - забезпечених американців, підозрюваних в ухиленні від сплати податків. Ця вимога перевіряла на міцність закріплену часом традицію Швейцарії свято шанувати банківську таємницю.
Сторони повинні будуть розробити деталі угоди, як очікується, до п'ятниці. Саме на цей день призначена попередня конференція з цього питання. Судове слухання з цієї справи призначено на 10 серпня, але воно буде скасовано, якщо остаточні домовленості будуть досягнуті до цього терміну.
Дипломат Швейцарії високого статусу Михаель Амбюль заявив обом виданням, що угода не порушить закон Швейцарії про банківську таємницю.
"Система права Швейцарії не буде порушена, тому що США пообіцяли діяти на основі існуючих домовленостей і просити юридичного сприяння знову", - сказав Амбюль, що є державним секретарем у міністерстві закордонних справ Швейцарії.
Міністр юстиції Швейцарії Евелін Вайдмер-Шлумпф, міністерство якої веде переговори щодо цієї справи разом з міністерством закордонних справ, заявила газеті, що сторони ще мають домовитися про найважливіші деталі.
"Я оптимістична щодо того, що домовленість буде досягнута", - сказала вона газеті Sonntag. Однак вона попередила, що занепокоєння із приводу домовленостей небезпідставні.
"Ще залишаються деталі, які потрібно прояснити, і вони дуже важливі для нас", - додала вона. "Якщо ми не досягнемо домовленості, що буде відповідати швейцарському законодавству, угода буде поставлена під сумнів", - підсумувала вона.
Як очікується, угода, описана як "домовленість про принципи", повинна бути підготовлена до п'ятниці. За документом, UBS, швидше за все, повинен буде розкрити імена клієнтів, але набагато меншої кількості, ніч 52 тис. чоловік, але найбільших клієнтів. Про це Reuters повідомив джерело в уряді США.
Голова UBS Каспар Віллігер раніше заявляв, що переговори про податки були зосереджені на іменах клієнтів, а не на можливих відшкодуваннях з боку UBS.
Джерело в уряді США, яке близько знайоме зі справою, спростувало, що переговори стосувалися виплати штрафів з боку швейцарського банку.
"Не думаю, що мова йтиме про штраф взагалі", - повідомив Reuters джерело.
UBS у схожій справі про ухилення від сплати податків заплатив $780 млн. у лютому 2009 року. У вівторок банк опублікує фінансові результати за 2 квартал. Аналітик очікують збитків у розмірі 1,1 млрд. швейцарських франків ($1,01 млрд.).
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас