Аналітики: У ІІ кв. зниження ВВП США значно сповільнилось — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: У ІІ кв. зниження ВВП США значно сповільнилось

Казна та Політика
314
Сьогодні вдень, о 16:30, американське торговельне відомство оприлюднить дані про зміну ВВП у минулому кварталі. Аналітики налаштовані досить оптимістично.
Так, експерти, опитані агентством Bloomberg, вважають, що економіка скоротилася на 0,7%. Найоптимістичніший прогноз передбачає навіть зростання - на 0,7%, тоді як найпесимістичніші очікування допускають зниження ВВП на 2,8%, що набагато менше від цифри, зафіксованої в січні-березні, коли ВВП впав на 5,5%.
Якщо очікування аналітиків дійсно виправдаються, можна говорити про нові ознаки того, що рецесія в Штатах іде на спад, відзначає агентство. Прибутки таких компаній як Caterpillar Inc і Dow Chemical Co наочно показали, що спад економіки зменшується завдяки діям, початим урядом для пожвавлення кредитування і стимулюючим заходам президента Барака Обами. Фінансові показники, представлені компаніями, перевершили прогнози аналітиків. Крім того, Caterpillar, найбільший у світі виробник промислового обладнання, заявив минулого тижня про те, що стимулюючі програми в низці країн, наприклад, у Китаї, допомогли стабілізувати обсяг продажів.
Зниження американського ВВП за підсумками минулого кварталу стане вже четвертим підряд і зафіксує найтриваліший період спаду з початку ведення статистики в 1947 році.
Відзначимо, що з початку рецесії, із грудня 2007 року, американська економіка втратила 6,5 млн. робочих місць, і економісти, опитані Bloomberg у цьому місяці, вважають, що рівень безробіття на початку наступного року перевищить 10%. "Економіка США намацала дно, однак відновлення буде повільним, тому що високий рівень безробіття продовжує тиснути на споживчі витрати", - вважає експерт Dow Ендрю Ліверіс.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас