Уряд вирішить долю Укрпромбанку після вступу в силу закону про оздоровлення банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд вирішить долю Укрпромбанку після вступу в силу закону про оздоровлення банків

Фондовий ринок
2166
Уряд прийме остаточне рішення відносно рекапіталізації Укрпромбанку (Київ) після набрання чинності законом про оздоровлення банків, який поки перебуває на підписанні в президента, повідомив директор департаменту з питань участі держави в капіталізації банків Міністерства фінансів України Теймур Багіров.
"24 липня Верховна Рада прийняла закон, що регулює фінансове оздоровлення банків. До набрання чинності цього закону уряд не буде приймати остаточне рішення щодо Укрпромбанку, яким би воно не було", - сказав він в інтерв'ю газеті "Дело".
Голова департаменту відзначив, що цей закон дає уряду дуже багато нових можливостей.
Багіров також повідомив, що оцінка потреби в додатковому капіталі для проблемних Укрпромбанку і банку "Надра" зросла та перевищує 10,5 млрд грн.
"Будь-яке рішення, яке розглядає уряд, буде передбачати, що всі вкладники-фізособи Укрпромбанку і банку "Надра" будуть захищені і їх депозити будуть повернуті", - підкреслив чиновник.
У той же час він відзначив, що по Укрпромбанку не виконані формальні умови для рекапіталізації його державою. "Ми просто не розуміємо, яка реальна ситуація в цьому банку… Ми розглядаємо всі варіанти, у тому числі ті, які дозволять у повному обсязі захистити всіх вкладників банку, якщо він не буде рекапіталізований", - сказав Багіров.
При цьому він відзначив, що ситуація в Укрпромбанку була б простішою, якби не велися судові розгляди щодо заправок мережі ANP, які перебувають у заставі в банку.
За оцінкою директора департаменту, ситуація в банку "Надра" більш прозора. "Тимчасовій адміністрації потрібно закінчити роботу з реструктуризації зовнішніх боргів. Уряд не буде ухвалювати рішення щодо цього банку, поки не буде чіткого розуміння про реструктуризацію зовнішніх боргів, обсяг яких у банку "Надра" дуже великий… Вічно ми чекати не будемо. Про це знають і кредитори, і НБУ, і тимчасова адміністрація", - сказав він.
Щодо банків, які вже одержали підтримку з боку держави (Родовід Банк, банк "Київ", Укргазбанк), Багіров повідомив, що процес формування наглядових рад у цих кредитно-фінансових установах закінчиться найближчим часом: наглядові ради за своїм складом будуть дуже перегукуватися.
При цьому, за його словами, протягом наступного місяця тимчасові адміністрації можуть залишити рекапіталізовані банки.
Багіров відзначив, що штат департаменту Мінфіну з питань участі держави в капіталізації банків поки сформований лише на 70%, при плановій чисельності – 23 людини.
Голова департаменту також повідомив, що при переході в Мінфін він звільнився із усіх посад в "АРТА Інвестиційні Партнери" і продав свою частку в компанії партнерові по компанії Тимуру Хромаєву.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас