ФДМ: Передача "Укртелекому" Мінтрансзв'язку не вплине на підготовку до приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ: Передача "Укртелекому" Мінтрансзв'язку не вплине на підготовку до приватизації

Казна та Політика
219
Перехід управління ВАТ "Укртелеком" від Фонду держмайна (ФДМ) України до Міністерства транспорту та зв'язку не відіб'ється на строках і якості підготовки процесу приватизації компанії, вважають у ФДМ.
"Я вважаю, що перехід управління від ФДМ до Мінтрансзв’язку жодним чином не вплине на строки і якість підготовки цього об'єкта до приватизації", - сказав виконувач обов'язків голови ФДМ Дмитро Парфененко.
Він нагадав, що в цей час ведеться низка заходів з приводу підвищення інвестиційної привабливості "Укртелекому". Мова йде про вирішення питань, пов'язаних з держспецзв’язком, про майнові питання до "Укрпошти", про створення фонду універсальних телекомунікаційних послуг.
"Як тільки все це буде зроблено, я не думаю, що Мінтрансзв’язку якимось чином буде перешкоджати приватизації "Укртелекому". Не шукайте підступу там, де його нема", - сказав Д.Парфененко.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів України 17 липня призначив Мінтрансзв’язку керуючим державним пакетом акцій "Укртелекому" замість ФДМ.
ВАТ "Укртелеком" - монополіст на ринку фіксованого зв'язку України. Державі належить 92,79% акцій оператора, 7,14% були продані трудовому колективу.
За перше півріччя 2009 року підприємство збільшило чистий збиток на 21,8% у порівнянні з аналогічним періодом 2008 року – до 124,13 млн грн, чистий дохід – на 0,8%, до 3 млрд 294,1 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас