ФДМ: Заявки на конкурс з продажу Одеського припортового заводу вже подали 9 компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ: Заявки на конкурс з продажу Одеського припортового заводу вже подали 9 компаній

Казна та Політика
656
Дев'ять компаній звернулися до Фонду держмайна України за документами на участь у конкурсі з приватизації ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ, Південне Одеської обл.), повідомив в. о. голови ФДМ Дмитро Парфененко.
"Уже є дев'ять звернень потенційних покупців", - сказав він на прес-конференції в четвер у Києві.
Д.Парфененко відзначив, що, згідно із процедурою, назви компаній розголошуватися не будуть.
Він також нагадав, що конкурс призначений на 29 вересня. Остаточний термін подачі заявок на участь - 21 вересня.
"Присутність "важковаговиків" дає нам підстави вважати, що приблизно 6-7 млрд грн ми одержимо", - сказав Д.Парфененко, підкресливши, що стартова ціна продажу 99,567% акцій ОПЗ становить 4 млрд грн.
Раніше Д.Парфененко заявляв, що участю в конкурсі із продажу ОПЗ цікавляться російські компанії "Сибур", "Єврохім", норвезька Yara International, а також українські бізнесмени Ігор Коломойський і Олександр Ярославський.
ФДМ України в 2008 році вже намагався продати ОПЗ, однак тоді конкурс був скасований. Антимонопольний комітет України одержав 12 заяв на право купівлі заводу, зокрема, від компаній Orascom (Єгипет), Yara International (Норвегія), АТ "Нітроферт" (Естонія, підконтрольне Group DF Дмитра Фірташа), ТОВ "Дев'ятий елемент", ТОВ "Азот-Сервіс", ВАТ "Єврохім", ВАТ "Акрон" (всі - Росія).
Крім того, заявки направили українські компанії ВАТ "Азот" і ВАТ "Укрінвест", підконтрольні О.Ярославському, контрольоване співвласниками ПриватБанку ВАТ "Дніпроазот", близьке бізнесменові Костянтину Жеваго ТОВ "Нафтохімімпекс" і ТОВ "Нортіма".
Вкотре конкурс із продажу 99,567% його акцій ФДМ оголосив 15 липня цього року. Стартова ціна становить 4 млрд грн, конкурс повинен відбутися через 75 днів. Цього разу секретаріат президента повідомив, що умови продажу були з ним погоджені.
Крім виробництва хімічної продукції, ОПЗ, що стоїть на березі Чорного моря та наприкінці аміакопроводу, що йде з Росії, займає монопольне становище на ринку послуг з його перевалки. Близько 90% виробленої заводом продукції експортується.
Чистий збиток ОПЗ у січні-червні 2009 року за національними стандартами фінансової звітності склав 38,26 млн грн, тоді як аналогічний період 2008 року компанія завершила із чистим прибутком 348,89 млн грн. Його чистий дохід зменшився на 43% - до 945,06 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас