Magna лідирує у боротьбі за Opel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Magna лідирує у боротьбі за Opel

Фондовий ринок
487
Канадська Magna, що виступає в альянсі з Ощадбанком РФ, займає лідируючі позиції в переговорах про купівлю європейського бізнесу General Motors, пише газета The Wall Street Journal з посиланням на інформоване джерело.
Пропозиція бельгійської RHJ може виявитися кращою, ніж в Magna, яка користується підтримкою уряду Німеччини, тільки у випадку виходу останньої з переговорів, сказало це джерело.
Тим часом у середу віце-президент GM Джон Сміт, що керує продажем Opel і Vauxhall, у своєму блогу на інтернет-сайті компанії повідомив, що в американської компанії немає інтересу в тому, щоб надалі придбати назад контрольний пакет у своєму європейському бізнесі.
Він пише, що в GM немає переваг на користь бельгійської RHJ лише на тій підставі, що в цьому варіанті в американської компанії в майбутньому, можливо, буде можливість знову викупити Opel. На думку Дж.Сміта, низка ЗМІ неправильно уявляють позицію GM щодо цього питання.
Засідання ради директорів GM, на якому буде обговорюватися доля Opel, намічене на наступний тиждень.
На підтримку Magna виступають федеральний уряд Німеччини, а також уряди земель і німецька профспілка Opel, які вважають заявку Magna більш безпечною в плані збереження робочих місць, ніж пропозицію RHJ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас