Влада США вимагає від банків прискорити реструктуризацію іпотечних кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США вимагає від банків прискорити реструктуризацію іпотечних кредитів

Кредит&Депозит
369
Високопоставлені урядові чиновники США вимагають від керівників найбільших американських банків прискорити процес надання допомоги проблемним позичальникам, пише газета The Washington Post. Міністерство фінансів США і Департамент житлового та міського розвитку пропонують відшкодовувати кредиторам їх витрати на реструктуризацію іпотечних кредитів.
Джерела газети, знайомі з деталями обговорень, повідомляють, що чиновники Міністерства фінансів США провели низку зустрічей з топ-менеджментом американських банків. Як пише газета, чиновники вимагають від банків здійснити реструктуризацію 500 тис. іпотечних кредитів до 1 листопада цього року. Для порівняння, у рамках програми "Зробимо житло доступним", яка реалізується з березня цього року, було реструктуризовано всього 200 тис. кредитів.
Кредитні організації просять уряд спростити умови програми і визначити, які групи позичальників мають право на одержання субсидій. У свою чергу чиновники вимагають від банків розширити штат, щоб упоратися зі зростаючим попитом на реструктуризацію іпотек.
Протягом першого півріччя 2008 р. більше 1 млн. позичальників одержали повідомлення про прострочення за кредитами. Падіння цін на нерухомості і зростання безробіття ускладнюють ситуацію ще більше.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас