Найбільші нафтогазові компанії оголосять про найбільш значні зниження прибутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші нафтогазові компанії оголосять про найбільш значні зниження прибутку

Енергетика
511
Найбільші у світі нафтогазові компанії на тижні, що настав, оголосять про найбільш значні зниження прибутку в історії галузі. Про це повідомляє британська Sunday Times.
Деякі із провідних гравців сектору, включаючи британські компанії BP, Royal Dutch Shell і BG Group, опублікують на цьому тижні квартальні звіти, що демонструють збиток, завданий рецесією в комбінації з падінням цін на нафту та газ, які залишаються значно нижчими від рекордних рівнів, досягнутих рік тому. Підсилюються побоювання, що, якщо ситуація не покращиться найближчим часом, індустрія буде змушена почати радикальну реструктуризацію: деяким компаніям доведеться продати великі активи, піти з низки країн і навіть цілих регіонів, знизити дивіденди.
Джерело в галузі заявило Sunday Times: "Якщо ситуація залишиться такою, як зараз, мова буде йти не про продаж декількох старих активів у Північному морі для фінансування програм капіталовкладень. Мова йтиме про повну ліквідацію активів у Північному морі".
Очікується, що компанія Shell, яка опублікує квартальний звіт у вівторок, покаже прибуток близько $2,4 млрд., тобто зниження більш ніж на дві третини в порівнянні з минулим роком. Згідно із прогнозами, квартальний прибуток BP складе $2,8 млрд., що також приблизно на дві третини нижче, ніж рік тому, але трохи вище, ніж прибуток першого кварталу, що становив $2,4 млрд. Аналітики Goldman Sachs прогнозують, що квартальний прибуток BG зменшився вдвічі, до $758 млн. У сукупності падіння квартального прибутку BG, BP і "Shell" знизиться на $10,5 млрд. у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
За матеріалами:
Перший діловий
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас