Fitch знизило довгостроковий рейтинг Evraz Group від BB до BB- і залишило його в списку на зниження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило довгостроковий рейтинг Evraz Group від BB до BB- і залишило його в списку на зниження

202
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті і пріоритетний незабезпечений рейтинг Evraz Group SA, металургійної і гірничовидобувної компанії, що базується в Росії, від рівня BB до BB-. Також агентство знизило довгостроковий РДЕ Mastercroft Limited (Mastercroft) від рівня BB до BB- і пріоритетний незабезпечений рейтинг Evraz Securities SA від рівня BB до BB-.
Одночасно Fitch залишило під спостереженням в списку Rating Watch "негативний" довгострокові РДЕ в іноземній валюті Evraz Group SA і Mastercroft, а також пріоритетні незабезпечені рейтинги Evraz Group SA і Evraz Securities SA. Mastercroft - ключова дочірня компанія Evraz, і більшість активів компанії розташовані в Росії. Короткострокові РДЕ Evraz і Mastercroft підтверджені на рівні B, йдеться в повідомленні агентства.
Зниження рейтингів відображає думку Fitch про те, що заходи, які вживаються менеджментом Evraz, дотепер недостатні для компенсації зниження виручки услід за істотним скороченням попиту і цін на сталеву продукцію на світовому ринку, особливо в будівельному і інфраструктурному секторах. Статус Rating Watch "негативний" продовжує відображати ризики потенційного порушення ковенантів щодо різних кредитних ліній компанії.
Fitch відзначає, що менеджмент Evraz підтримує низку заходів, щоб перенести спад, зменшити левередж і поліпшити ліквідність компанії. Керівництво скоректувало виробничі потужності, реалізувало масштабну програму скорочення витрат, пролонгувало терміни боргового портфеля (включаючи фінансування, отримане від Веба), випустило новий капітал і конвертовані боргові зобов'язання на загальну суму 965 млн дол. Fitch прогнозує, що виручка і EBITDAR компанії в 2009 р. скоротяться на 40-50% і 55%-65% відповідно, а маржа EBITDAR зменшиться до 18-22% в 2009г. порівняно з 28% у 2008 р.
Таке погіршення операційних показників може позначитися на левереджі Evraz і показниках щодо забезпечення. Fitch чекає, що в 2009 р. відношення чистого боргу Evraz до EBITDAR складе 2,7x-2,9x, що перевищило б параметри рейтингової категорії BB (відношення чистого боргу до EBITDAR в 1,5x). Прогнозується, що до кінця 2009 р. запас із дотримання ковенантів буде невеликим, і компанія може відхилитися від фінансових ковенантів щодо деяких боргових інструментів при очікуваній перевірці ковенантів за 2009 р. у I кварталі 2010 р. Якщо це питання не буде вирішено, можливий перехресний дефолт щодо інших боргових інструментах Evraz.
Fitch чекає на слабке відновлення сталеливарної галузі в 2010 р. і висловлює стурбованість з приводу того, що Evraz може не зуміти відновити середню за економічний цикл кредитоспроможність, відповідну рейтинговій категорії BB, протягом 18-24 місяців з моменту дна поточної рецесії.
Агентство розцінює короткострокову позицію ліквідності Evraz як прийнятну. В кінці I кварталу 2009 р. Evraz мав грошові кошти у розмірі 800 млн дол. і безвідзивні револьверні кредитні лінії на суму 600 млн дол. плюс надходження від емісії нового капіталу і конвертованих облігацій у розмірі 965 млн дол. і вільний грошовий потік на решту 2009 р. на рівні 1,4-1,6 млрд дол. (за прогнозами Fitch), тоді як загальний борг компанії дорівнював 9 млрд дол., включаючи 1,9 млрд дол. із погашенням у II половиі 2009 р. Fitch відзначає, що пік погашень боргових зобов'язань компанії (приблизно 30% загального боргу) очікується в 2010 р., таким чином, ліквідність на 2010 р. в значній мірі залежить від здатності компанії генерувати достатній вільний грошовий потік, пролонгувати борг і залучати нове фінансування для виконання своїх боргових зобов'язань.
Fitch очікує, що зможе виключити рейтинги із списку Rating Watch "негативний" протягом наступних шести місяців. При розгляді питання про виключення рейтингів із цього списку агентство оцінюватиме ризики потенційного порушення ковенантів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас