Тимошенко сподівається, що третій транш кредиту МВФ надійде в Україну до кінця тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко сподівається, що третій транш кредиту МВФ надійде в Україну до кінця тижня

599
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко сподівається, що кошти третього траншу кредиту МВФ в обсязі 3,3 млрд. дол. надійдуть в Україну вже на поточному тижні. Про це вона заявила, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів.
"За нашими розрахунками, у кращому варіанті до кінця тижня цей фінансовий ресурс увійде в бюджет України, що дасть можливість зміцнити фінансову ситуацію в Україні, стабілізувати всі фінансово-економічні процеси, дасть Україні надію до кінця світової фінансової кризи мати високий ступінь стабільності і якість протистояння всім викликам світової фінансової кризи", – сказала Ю.Тимошенко.
Вона підкреслила, що позитивне рішення Ради директорів МВФ про виділення чергового траншу свідчить не тільки про те, що Україна виконує антикризову програму уряду, розроблену спільно з фахівцями МВФ, але й про те, що на сьогоднішній день у нашій країні "повністю збалансовані фінансові ресурси після виділення чергового траншу".
Разом з тим, прем'єр відзначила, що перегляд програми співробітництва для виділення Україні третього траншу кредиту проходив у досить складних умовах. "Підготовка до виділення цього траншу проходила в надзвичайно складних політичних умовах України. І та протидія, яка виходила з боку всіх гілок влади відносно уряду, протидія, яка щодня створювала додаткові перешкоди для одержання траншу і для співробітництва, безумовно, ускладнила процес", – сказала Ю.Тимошенко.
Однак, підкреслила вона, уряду вдалося впоратися з усіма труднощами, у зв'язку із чим Ю.Тимошенко висловила особливу подяку виконувачу обов'язків міністра фінансів Ігорю Уманському, а також усім своїм економічним радникам, Національному банку, який "все-таки досить професійно пройшов цей шлях", а також керівнику місії МВФ в Україні Джейлі Пазарбазіолу і постійному представникові МВФ в Україні Максу Альєру.
<>Довідка. Міжнародний валютний фонд (МВФ) у листопаді 2008 року схвалив для України дворічну програму на загальну суму 16,4 млрд. дол. і надав перший транш кредиту в розмірі 4,5 млрд. дол.
12 травня в Україну надійшли 2,8 млрд. дол. другого траншу кредиту МВФ. Частина другого траншу в розмірі 1,5 млрд. дол. направлена безпосередньо в Державний бюджет України для фінансування зовнішніх боргових зобов'язань уряду.
Планувалося, що третій транш складе 3,2 млрд. дол., четвертий, – 3,8 млрд. дол.
28 липня Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) схвалила виділення Україні третього траншу кредиту stand-by у розмірі 3,3 млрд. дол.
Кошти кредиту надаються щоквартальними траншами після перегляду і корекції програми співробітництва.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас