Експерт: Дивіденди "Укрнафти" і "УкрГазЕнерго" не гарантують своєчасних розрахунків "Нафтогазу" з "Газпромом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Дивіденди "Укрнафти" і "УкрГазЕнерго" не гарантують своєчасних розрахунків "Нафтогазу" з "Газпромом"

366
Нерозподілені дивіденди компаній "Укрнафта" і "УкрГазЕнерго" не гарантують своєчасних розрахунків з "Газпромом" за імпортований газ. Таку думку висловив експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ільдар Газізулін, коментуючи постанову Кабміну про стягнення дивідендів з компаній і спрямування їх на виплату кредиторської заборгованості "Нафтогазу".
"Ці два джерела виглядають сумнівно", - сказав він.
На думку експерта, корпоративний конфлікт з приватними акціонерами "Укрнафти" є головною перешкодою в отриманні державної частини дивідендів. І.Газізулін відзначив, що НАК "Нафтогаз" зможе отримати свою частину тільки у разі домовленості уряду з приватними акціонерами "Укрнафти".
І.Газізулін підкреслив, що ситуація у відносинах співзасновників "УкрГазЕнерго" доволі заплутана і навряд чи українська сторона зможе отримати свою частку нерозподіленого прибутку від діяльності компанії найближчим часом.
Експерт висловив припущення, що Україна оплачуватиме природний газ, імпортований з Росії, з інших джерел, але не зміг сказати з яких саме.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас