"Ъ": Deutsche Bank не переконав ринок прибутком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": Deutsche Bank не переконав ринок прибутком

354
Провідний банк Німеччини – найбільшої економіки ЄС – Deutsche Bank оголосив про результати своєї діяльності в II кварталі поточного року. Банк повідомив, що його чистий прибуток у порівнянні з II кварталом минулого року виріс на 67% (до 1,1 млрд євро), а виторг – на 46% (до 7,9 млрд євро). Результати перевершили прогнози аналітиків: експерти Thomson Reuters чекали від Deutsche Bank прибутку в розмірі 990 млн євро, виторгу – 7,2 млрд євро.
Різке зростання прибутку в Deutsche Bank, як і в багатьох інших найбільших банків, що активно займаються інвестиційним бізнесом, - Goldman Sachs, JP Morgan Chase тощо - відбулося багато в чому завдяки відносній стабільності, що встановилася на фондових ринках в останні кілька місяців. В Deutsche Bank чистий виторг підрозділу з корпоративного та інвестбанкінгу виріс на 84% (до 5,3 млрд євро), а корпоративного банкінгу та цінних паперів – на 110% (до 4,6 млрд євро).
Втім, реакція фондового ринку на квартальний звіт Deutsche Bank була більш ніж прохолодною: котирування банку впали на 10%. Аналітики почасти пояснюють таку реакцію обережним прогнозом генерального директора банку Йозефа Акермана на кінець 2009 року. Коментуючи квартальні результати, він заявив учора, що загальна ситуація залишається досить невизначеною і багато в чому залежить від стану світової економіки.
Однак найбільші побоювання учасників ринку викликали дії Deutsche Bank з нарахування резервів на можливі втрати за кредитами. Банк різко збільшив резерви на покриття збитків від кредитних втрат – з 135 млн євро в II кварталі минулого року до 1 млрд євро в II кварталі 2009 року. За перші шість місяців 2009 року Deutsche Bank виділив на ці резерви 1,5 млрд євро в порівнянні з 250 млн євро в першій половині 2008 року.
Крім того, чистий виторг операцій Deutsche Bank по роботі із приватними клієнтами та управління активами скоротився на 17% у порівнянні з II кварталом минулого року – до 2 млрд євро, а чистий виторг підрозділу з управління активами і приватним капіталом (wealth management) скоротився на 36% – до 618 млн євро, що банк пояснює, зокрема, зниженням активності інвесторів.
"Deutsche Bank довелося суттєво збільшити резерви на кредитні втрати через погіршення справ в економіці, ситуація в якій навряд чи скоро покращиться", - заявив в інтерв'ю Bloomberg представник берлінської інвесткомпанії Landesbank Berlin Investment.
Євген Хвостик
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас