Президент РФ підписав закон про ратифікацію договору про заснування антикризового фонду країн ЄврАзЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент РФ підписав закон про ратифікацію договору про заснування антикризового фонду країн ЄврАзЕС

Казна та Політика
160
Президент Росії Дмитро Медведєв підписав федеральний закон "Про ратифікацію договору про заснування антикризового фонду Євразійського економічного співтовариства та угоди про управління коштами антикризового фонду Євразійського економічного співтовариства", прийнятий Державною думою 15 липня 2009 р. і схвалений Радою Федерації 18 липня 2009 р. Про це повідомляє прес-служба глави російської держави.
Документи були підписані 9 червня 2009 р. в Москві головами урядів РФ, республік Білорусь, Казахстан, Таджикистан, Вірменія, Киргизія. Антикризовий фонд ЄврАзЕС заснований в цілях подолання негативних наслідків світової фінансової та економічної кризи державами - членами ЄврАзЕС, забезпечення їх економічної і фінансової стійкості, а також в цілях сприяння подальшому поглибленню інтеграції національних економік - учасників фонду.
Договір передбачає надання позик державам-учасникам для подолання кризи, виділення стабілізаційних кредитів, фінансування міждержавних інвестиційних проектів. Кошти фонду надаються на умовах платності, терміновості і поворотності. Кожен представник в раді фонду при голосуванні буде наділений кількістю голосів пропорційно розміру його грошового внеску. Договір про заснування фонду відкритий для приєднання інших держав і міжнародних організацій.
Раніше віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін повідомив, що антикризовий фонд ЄврАзЕС приступить до роботи найпізніше у вересні 2009 р. За його словами, після ратифікації документів протягом шести місяців кожна країна повинна перерахувати до фонду кошти у розмірі 10% від свого внеску. Вже при перерахуванні 50% від цього первинного внеску фонд зможе почати операції. О.Кудрін відзначив, що початковий внесок Росії повинен скласти 750 млн дол.
Частка Росії в статутному капіталі фонду складає велику частину - 7,5 млрд з 10 млрд дол. Внесок Казахстану до фонду складе 1 млрд дол., Білорусі - 10 млн дол., решта країн внесе символічний внесок у розмірі 1 млн дол. кожна.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас