Рада відмовилась доручити Кабміну передбачити на фінансування АПК не менше 10% ВВП у проекті держбюджету-2010 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада відмовилась доручити Кабміну передбачити на фінансування АПК не менше 10% ВВП у проекті держбюджету-2010

Аграрний ринок
181
Верховна Рада відмовилася доручити Кабінету Міністрів передбачити в проекті державного бюджету на 2010 рік фінансування програм агропромислового комплексу на рівні не менше 10% ВВП. За прийняття за основу проекту постанови № 5011 "Про негайні заходи зі стабілізації ситуації в агропромисловому комплексі України" проголосувало 115 депутатів при 226 необхідних.
Після обговорення прийнятого Радою рішення та виступу депутатів як на підтримку, так і проти прийняття даної постанови голова парламенту Володимир Литвин поставив на голосування питання про повернення до розгляду проекту постанови, але таке рішення також не було прийнято.
За нього проголосувало тільки 113 депутатів.
Проект постанови, зокрема, передбачав обов'язкове забезпечення урядом виконання закону "Про Державний бюджет України на 2009 рік" у частині підтримки підприємств агропромислового комплексу в галузі виробництва продукції рослинництва, тваринництва, а також здешевлення вартості кредитних ресурсів.
Крім того, за рахунок коштів Стабілізаційного фонду і залучення інших джерел кредитування повинен був бути збільшений у встановленому порядку до 3 млрд. гривень розмір фінансування Аграрного фонду з метою забезпечення закупівлі зерна в сільгоспвиробників і втримання задекларованих цін на зерно.
Також передбачалося доручення урядом Міністерству економіки невідкладно проаналізувати стан продовольчого балансу країни і вжити заходів з мінімізації імпорту продовольчих товарів, заборонити ввезення неякісної продукції, продуктів з вмістом ГМО та інших шкідливих добавок.
Постановою передбачалося доручити уряду терміново внести на розгляд парламенту проект закону "Про дорожній рух" у частині поновлення раніше діючого порядку державного технічного огляду транспортних засобів, а також законопроект "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" у частині урахування в пенсійному стажі часу роботи в особистих селянських господарствах, які реалізують вироблену в них продукцію.
Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 23 липня затвердив заходи щодо підтримки аграрного сектору, прийнявши 20 нормативно-правових документів по даній проблемі.
Тимошенко має намір провести гарячу телефонну лінію, присвячену питанням в аграрній сфері.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас