Секретаріат заявляє про зірваний процес підготовки держбюджету-2010 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Секретаріат заявляє про зірваний процес підготовки держбюджету-2010

Казна та Політика
210
Секретаріат Президента заявляє про зірваний процес підготовки державного бюджету на 2010 рік. Про це говориться в повідомленні прес-служби Президента.
"Урядом загальмований початок бюджетного процесу на 2010 рік. Основні нормативно-правові акти, на яких повинен базуватися проект Державного бюджету на наступний рік, не прийняті", - говориться в повідомленні.
Дії уряду відносно початку бюджетного процесу, як відзначає Головна служба соціально-економічного розвитку Секретаріату, звелися до схвалення постановою Кабміну №151 від 25 лютого Декларації цілей і завдань бюджету на 2010 рік, підготовка якої передбачена законом "Про Кабінет Міністрів України".
Цей документ передбачає завдання бюджетної політики на наступний рік і не визначає основних її напрямків з кількісними критеріями, які повинні бути відображені в основних напрямках бюджетної політики та розглянуті Верховною Радою, як того вимагає стаття 33 Бюджетного кодексу.
Таким чином, на сьогодні, за даними Секретаріату, урядом не ухвалено рішення щодо прогнозу економічного та соціального розвитку України на 2010 рік, яке повинно було бути прийнято до 15 травня.
Крім того, урядом не прийнятий і не поданий у Верховну Раду проект основних напрямків бюджетної політики на 2010 рік, який Кабмін повинен був затвердити до 25 травня і внести в парламент до 26 травня, а також не проведені слухання в парламенті з питань бюджетної політики на 2010 рік, які повинні були бути проведені до 1 червня.
Підсумовуючи, Секретаріат відзначає, що початок бюджетного процесу на наступний рік, не беручи до уваги, на якій законодавчій базі (новій чи старій) він повинен базуватися, практично зірвано.
Як повідомлялося, Секретаріат прогнозує 6-10 млрд. гривень втрат держбюджету-2010 при його формуванні на основі ветованої редакції Бюджетного кодексу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас