Аналітики: Дефіцит платіжного балансу України продовжить рости до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Дефіцит платіжного балансу України продовжить рости до кінця року

Казна та Політика
733
Дефіцит платіжного балансу України продовжить рости до кінця року, вважають аналітики інвестиційної групи "Сократ".
"Негативне сальдо рахунку операцій з капіталом і фінансових операцій є головною причиною дефіциту платіжного рахунку, оскільки девальвація гривні дозволила трохи вирівняти торговий баланс, а важка макроекономічна ситуація знижує інвестиційну привабливість країни, приводячи до незавидного стану рахунку операцій з капіталом і фінансових операцій. Недоступність зовнішніх запозичень і погашення існуючих кредитів і єврооблігацій стало основною причиною поганої статистики по статті кредитів і облігацій в першій половині 2009 р.", - сказано в звіті компанії.
Аналітики чекають, що погашення близько 1,9 млрд дол. за суверенними і квазі-суверенними єврооблігаціями і близько 2 млрд дол. за кредитами і євробондами банківського сектору в другій половині 2009 р. приведуть до зростання дефіциту рахунку операцій з капіталом і фінансових операцій в кінці року.
На їх думку, очікувана девальвація гривні до 9,3 грн за дол. до кінця року дозволить утримати баланс рахунку поточних операцій близько до нульового рівня. Аналітики прогнозують дефіцит рахунку поточних операцій в 2009 р. на рівні 0,6 млрд дол., дефіцит рахунку операцій з капіталом і фінансових операцій на рівні 8,2 млрд дол., а ПІІ на рівні 4 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас