Ющенко вважає Україну здатною зайняти лідируючі позиції у світі з експорту аграрної продукції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко вважає Україну здатною зайняти лідируючі позиції у світі з експорту аграрної продукції

Аграрний ринок
283
Президент Віктор Ющенко вважає, що Україна має потенціал для того, щоб зайняти лідируючі позиції у світі з експорту аграрної продукції. Про це говориться в повідомленні прес-служби Президента.
В інтерв'ю газеті "Сільські вісті" Ющенко відзначив, що аграрна продукція - це саме той ресурс, який може зіграти ключову роль в організації зовнішньоекономічного курсу та забезпеченні процвітання України.
"Кон'юнктура зовнішніх ринків повинна була б стимулювати українську владу для того, щоб дивитися на аграрний сектор і, зокрема, на зерно як на ключову ресурсну позицію, яка для України повинна стати нафтою і газом, як у наших сусідів", - підкреслив він.
При цьому Президент розкритикував Кабінет Міністрів як за політику на зовнішніх ринках аграрної продукції, так і за відсутність реформ в аграрному секторі, зокрема земельної реформи, що, на його думку, не дозволяє повною мірою розкрити потенціал цієї стратегічної галузі української економіки.
Як повідомляло агентство, 20 липня Ющенко розкритикував політику Кабміну в сфері АПК, назвавши ситуацію на ринку зерна критичною, а політику Кабінету Міністрів зі стимулювання імпорту іноземної продукції тваринництва – такою, що загрожує знищенням вітчизняного тваринництва.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас