НБУ рекомендує банкам активізувати кредитування економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ рекомендує банкам активізувати кредитування економіки

Кредит&Депозит
1025
Національний банк рекомендує окремим банкам активізувати кредитування економіки в період кризи. Про це говориться в листі НБУ №14-011/3341-13649 від 17 липня.
Як відзначає НБУ, обсяг коррахунків банків протягом останнього часу перебуває на досить високому рівні і майже вдвічі перевищує обсяг обов'язкових резервів банків.
"Втім, маючи високий рівень ліквідності, окремі банки не завжди раціонально використовують наявні ресурси для фінансової підтримки своїх клієнтів і сприяння через це економічному розвитку держави в період кризи. Свідченням цьому є повільна динаміка поновлення процесів кредитування", - говориться в листі.
Крім цього, як відзначає регулятор, одним з наслідків такої низької кредитної активності банків з високою ліквідністю є недостатня увага з їхнього боку до активізації залучення на депозитні рахунки коштів населення, які були вилучені з банківської системи в період напруженої ситуації на грошово-кредитному ринку.
Це, на думку НБУ, зменшує потенціал для фінансової підтримки банківською системою процесів економічного розвитку.
"Значний рівень ліквідності в умовах недостатньо активного використання вільних коштів окремими банками обмежує можливості Національного банку України здійснювати підтримку ліквідності тих банків, які активно працюють на ринку і сприяють поновленню процесів економічного зростання", - відзначає НБУ.
Враховуючи це, НБУ рекомендує банкам більш активно виконувати функції фінансових посередників і у випадку відсутності належних напрямків для розширення активних операцій здійснювати розміщення тимчасово вільних коштів у депозитні сертифікати Національного банку.
Як повідомляло агентство, НБУ попереджає банки про неприпустимість неправильної оцінки кредитних ризиків.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас