УКБС проти можливої законодавчої заборони банкам реалізовувати заставну нерухомість за ціною, нижчою від суми вимог кредитора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКБС проти можливої законодавчої заборони банкам реалізовувати заставну нерухомість за ціною, нижчою від суми вимог кредитора

Кредит&Депозит
915
Асоціація "Український кредитно-банківський союз" (Київ) виступає проти можливої законодавчої заборони банкам реалізовувати заставну нерухомість за ціною нижчою від суми основних вимог кредитора, що передбачено законопроектом №4654 (автор - Володимир Левцун (БЮТ). Про це говориться в повідомленні УКБС.
"Асоціація "Український кредитно-банківський союз" вважає законопроект щодо тимчасового обмеження деяких операцій у сфері іпотечних і заставних відносин (реєстраційний номер 4654 від 11 червня 2009) таким, що обмежує права кредиторів на задоволення своїх законних вимог у випадку невиконання боржником зобов'язань", - говориться в повідомленні.
Даний законопроект також, на думку УКБС, може повністю перекреслити перспективи розвитку іпотечного кредитування.
Законопроект, яким декларується захист інтересів малого і середнього бізнесу, вносить зміни в закони "Про іпотеку" і "Про заставу", якими забороняється банкам реалізовувати заставну нерухомість за ціною меншою, ніж сума основних вимог кредитора.
Асоціація наголошує на тому, що положення пропонованого законопроекту пропонують перевести будь-які збитки, які можуть виникнути в результаті реалізації предмета іпотеки за ціною нижчою від суми основного зобов'язання, винятково на банківські установи.
Крім цього, законопроект порушує гарантовані Конституцією принципи справедливості та рівності всіх перед законом, надаючи переваги окремим категоріям осіб, і ставлячи банки і їх вкладників у нерівне становища з несумлінними позичальниками.
Асоціація вважає законопроект соціально та економічно небезпечним.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас