Експерт: Україні необхідно узгодити з МВФ можливу конвертацію SDR на 1,6 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Україні необхідно узгодити з МВФ можливу конвертацію SDR на 1,6 млрд дол.

Кредит&Депозит
768
Україна повинна буде погодити з Міжнародним валютним фондом (МВФ) можливу конвертацію своїх спеціальних прав запозичення (SDR) на суму $1,6 млрд, схвалених радою директорів Фонду, говориться в тексті за матеріалами медіа-конференції, розміщеному на веб-сайті МВФ.
"Якщо Україна вирішує використовувати частину прав запозичення, конвертувавши їх, скажімо, у долари, вона зв'язується із МВФ, ми влаштовуємо обмін SDR, скажімо, на долари або євро, після чого країна може використовувати цю валюту для будь-яких цілей. У країнах, де існує програмне співробітництво із МВФ, це узгоджується з Фондом", - наведені слова заступника голови фінансового департаменту МВФ Томаса Крюгера.
Експерт уточнив, що у випадку, якщо Україна вирішує конвертувати свої спеціальні права запозичення у валюту, Фонд зв'язується із країнами або іншими власниками SDR, які мають у своєму розпорядженні необхідні кошти, і влаштовує угоду.
Як повідомлялося, рада директорів МВФ схвалила розподіл SDR на $250 млрд серед 186 країн-акціонерів Фонду з метою підтримати міжнародні резерви країн-акціонерів і забезпечити додаткову ліквідність світовій економіці.
SDR будуть розподілені між акціонерами відповідно до розміру їх квот. Кожна країна зможе збільшити наявну кількість SDR приблизно на 74,13%. Україна одержить 1,017 млрд SDR, що відповідає $1,585 млрд за поточним курсом. Росія одержить 4,4 млрд SDR, що відповідає $6,87 млрд.
SDR на суму близько $100 млрд будуть розподілені між країнами emerging markets і країнами, що розвиваються, у тому числі приблизно $18 млрд одержать держави з низькими доходами.
Рішення ради директорів повинно бути схвалено радою керуючих МВФ. Голосування завершиться 7 серпня.
Якщо рішення буде підтримано 85% голосів, розподіл SDR буде реалізовано 28 серпня.
Принципове рішення про розподіл SDR на $250 млрд було прийнято у квітні на саміті G20 у Лондоні в рамках антикризового плану на $1,1 трлн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас