Місячна карта зоряного неба пішла з молотка за 218 тисяч доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місячна карта зоряного неба пішла з молотка за 218 тисяч доларів

Казна та Політика
429
У Нью-Йорку пройшов розпродаж речей, пов'язаних з різними космічними місіями NASA, повідомляється на офіційному сайті торгового дому Bonhams, що організовував аукціон.
Найдорожчим лотом стала карта зоряного неба, яку Ніл Армстронг і Едвін "Баз" Олдрін використали під час висадження на Місяць для визначення власного місця розташування. Карта пішла з молотка за 218 тисяч доларів при естимейті 70-90 тисяч доларів.
Іншим лотом, що значно перевищив розрахункову вартість, став контрольний аркуш по роботі поза посадковим модулем, що прибув на Місяць у рамках місії "Аполлон 15". Ця невелика брошура пішла з молотка за 206 тисяч доларів. Місія "Аполлона 15" була однією із найтриваліших й іноді називається "найуспішнішою пілотованою місією за всю історію польотів".
Були серед проданих речей і відносно недорогі. Так, усього за 122 долара були придбані звіти експедиції "Аполлон 14". Крім цього, трохи менше ніж за 2000 доларів була куплена фігурка Снупі в скафандрі, випущена до успішного завершення місії "Аполлон 10".
Аукціон був присвячений до 40-річного ювілею висадження людини на Місяць. 20 липня 1969 року Ніл Армстронг став першою людиною, чия нога ступила на природний супутник Землі. При цьому він вимовив свою знамениту фразу про "маленький крок для людини, але великий стрибок для всього людства". Зовсім недавно користувачам інтернету запропонували вигадати свою версію цього знаменитого висловлення.
У цей час різні організації, включаючи NASA проводять серію заходів, присвячених майбутній річниці. Так, наприклад, Американське космічне агентство випустило оновлений запис першої прогулянки людини Місяцем, а бібліотека Джона Кеннеді запустила до супутника Землі віртуальну місію.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас