Рада вирішила доопрацювати законопроект про порядок фінансового оздоровлення банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада вирішила доопрацювати законопроект про порядок фінансового оздоровлення банків

Казна та Політика
632
Верховна Рада вирішила направити на повторне друге читання розроблений Кабінетом Міністрів законопроект №4630 про порядок фінансового оздоровлення банків. За таке рішення проголосували 399 депутатів при необхідних 226.
Даний законопроект передбачає, зокрема, введення спрощеного порядку реорганізації банків, передачі їх активів і пасивів, зменшення статутного капіталу банку при виконанні плану фінансового оздоровлення в рамках процедури тимчасової адміністрації.
Згідно із законопроектом, тимчасовий адміністратор банку може з метою капіталізації банку за участі держави за узгодженням із НБУ приймати рішення про збільшення або зменшення статутного капіталу банку.
Законопроект установлює особливий порядок зменшення статутного фонду банку у випадку, якщо розмір його капіталу менший від статутного фонду і планується участь держави в рекапіталізації банку.
"Передбачається, що, на відміну від загального порядку, таке зменшення капіталу не вимагає згоди кредиторів і не спричиняє виникнення в них права вимагати дострокового припинення або виконання відповідних зобов'язань і відшкодування їм збитків", - говориться в пояснювальній записці.
Законопроект також передбачає, що обмін інформацією між НБУ і Мінфіном щодо банків, у рекапіталізації яких бере участь держава, здійснюється без урахування порядку розкриття банківської таємниці.
Як повідомляло агентство, 25 червня Рада прийняла законопроект №4630 у першому читанні.
10 червня Кабмін затвердив остаточне рішення про рекапіталізацію за участю держави Укргазбанку, банку "Київ" і Родовід Банку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас