КМДА: Майже 500 тис. киян зможуть оформити адресну безготівкову допомогу на оплату комунальних послуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА: Майже 500 тис. киян зможуть оформити адресну безготівкову допомогу на оплату комунальних послуг

Казна та Політика
577
Майже 500 тис. киян зможуть оформити адресну безготівкову допомогу на оплату послуг житлового комунального господарства.
Як повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на першого заступника голови КМДА Ірену Кільчицьку, протягом останніх трьох днів у соціальні служби столиці звернулися 10 тис. киян із приводу одержання довідок для одержання адресної безготівкової допомоги на оплату послуг ЖКГ. За її словами, очікується, що до кінця поточного місяця за такою допомогою звернуться 100 тис. киян.
"Зараз за допомогою звертаються переважно жителі ОСББ (об'єднань співвласників багатоквартирних будинків) і відомчих будинків. Що стосується жителів житлових будинків, які перебувають у комунальній власності міста, то для них територіальними житлово-експлуатаційними конторами складаються відповідні списки для подачі в районні управління соціального захисту населення", - відзначила І.Кільчицька.
За попередніми підрахунками, до 1 вересня 2009 року одержати адресну допомогу на оплату послуг ЖКГ зможуть 500 тис. жителів Києва.
"Соціальні служби міста готові прийняти таку кількість людей, оскільки для цього є необхідна матеріальна база і відповідні умови", - додала І.Кільчицька.
Як повідомлялося, відповідним розпорядженням Київського міського голови визначені категорії соціально незахищених верств населення міста Києва, які мають право на щомісячну безготівкову допомогу на комунальні послуги з 1 червня по 31 грудня поточного року, а саме:
- особи із числа пенсіонерів, розмір пенсійних виплат яких не перевищує розміру двох з половиною прожиткових мінімумів для осіб, що втратили працездатність (на даний час це 1 245,00 грн.);
- самотні матері (батьки), малозабезпечені, у тому числі малозабезпечені багатодітні сім'ї, які одержують державну допомогу;
- непрацюючі працездатні особи, які надають соціальні послуги та одержують компенсаційну виплату з догляду за інвалідом I групи або за особою, що досягла 80-річного віку;
- інші соціально незахищені верстви населення за рішенням районних і міської комісії з розгляду спірних питань.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас