КС у четвер оприлюднить рішення про конституційність поправок до законів про мінімізацію впливу фінансової кризи на розвиток промисловості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КС у четвер оприлюднить рішення про конституційність поправок до законів про мінімізацію впливу фінансової кризи на розвиток промисловості

Казна та Політика
233
Конституційний суд України в четвер оприлюднить рішення у справі про конституційність закону про внесення змін у деякі закони про мінімізацію впливу фінансової кризи на розвиток вітчизняної промисловості. Про це повідомляє в середу прес-служба КС.
Конституційне подання вніс у КС президент України Віктор Ющенко. Він обґрунтовує невідповідність положень закону тим, що його нормами Кабінету міністрів надається право встановлювати порядок ввезення, перелік промислових підприємств і обсяги товарів, які будуть ввозитися такими підприємствами і на які будуть поширюватися визначені в законі податкові пільги. Згідно з Конституцією, кожен зобов'язаний платити податки і збори в порядку та розмірах, передбачених законом, система оподатковування, податки і збори встановлюються винятково законами України, відзначає президент.
Крім того, В.Ющенко стверджує, що при прийнятті закону була порушена встановлена частиною 5 ст. 94 Конституції процедура вступу у чинність, оскільки законом визначена дата початку його дії 1 січня 2009 року, а опублікований він 3 лютого 2009 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас