ФДМ відкидає зниження стартової вартості 3 обленерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ відкидає зниження стартової вартості 3 обленерго

Казна та Політика
126
Фонд державного майна не має наміру знижувати стартову вартість виставлених на торги державних пакетів енергопостачальних компаній "Полтаваобленерго", "Сумиобленерго", "Прикарпаттяобленерго", незважаючи на кількаразове перенесення торгів через відсутність заявок.
Про це під часзасідання спеціальної комісії Верховної Ради з приватизації повідомив виконувач обов'язків голови ФДМ Дмитро Парфененко.
Він вважає, що стартова ціна є компромісною, і рано чи пізно потенційні покупці придбають пакети акцій під час торгів.
"Ніхто через суди не блокує ці торги, але ніхто і не з'являється на них. Всі чекають, поки фонд знизить ціни, поки в нас здадуть нерви. Але ми вважаємо, що нерви повинні здати в них", - сказав Парфененко.
Як повідомляло агентство, у березні ФДМ виставив на торги на 6 фондових біржах міноритарні держпакети акцій 6 обленерго, запланувавши проведення торгів наприкінці квітня-травня.
У результаті акції "Львівобленерго" і "Чернігівобленерго" були продані, а торги акціями "Полтаваобленерго", "Прикарпаттяобленерго" і "Сумиобленерго" багаторазово переносилися через відсутність заявок від потенційних покупців.
У той же час, торги по "Одесаобленерго" були припинені через те, що Національна акціонерна компанія "Енергетична компанія України" не передала ФДМ 25,01% акцій цієї компанії.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас