Кабмін створив міжвідомчу комісію для перевірки обґрунтованості підвищення комунальних тарифів в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін створив міжвідомчу комісію для перевірки обґрунтованості підвищення комунальних тарифів в Києві

Енергетика
329
Кабінет Міністрів України ухвалив рішення щодо створення міжвідомчої комісії для перевірки обґрунтованості підвищення житлово-комунальних тарифів у Києві. Про це повідомив міністр економіки України Богдан Данилишин.
"Ми порахували доцільним створення міжвідомчої комісії за участі представників Міністерства економіки, держцінінспекції, КРУ, Антимонопольного комітету для перевірки дотримання Київською міською державною адміністрацією вимог законодавства при формуванні та встановленні тарифів на житлово-комунальні послуги, які введено з 1 червня 2009 року", - сказав Б.Данилишин.
За його словами, таке рішення прийнято за результатами моніторингу цін на внутрішньому ринку, відповідно до яких внесок Києва в зростання інфляції є найбільшим у порівнянні з іншими регіонами країни.
"Червневий рівень інфляції значною мірою був сформований окремим регіоном – містом Києвом, де відбулося істотне збільшення тарифів на житлово-комунальні послуги", - пояснив міністр.
За оцінками Міністерства економіки, зростання тарифів на електроенергію, воду і газ склало 40,2%. "Тому було ухвалено рішення про проведення перевірки доцільності підвищення Києвом тарифів на житлово-комунальні послуги. Також була сконцентрована увага на можливих порушеннях при прийнятті Київською міською держадміністрацією розпорядження № 518 від 29 квітня 2009 року", - уточнив Б.Данилишин.
Як повідомлялося, 1 травня столична влада оприлюднила нові тарифи на житлово-комунальні послуги для населення, які введені з 1 червня. Згідно з розпорядженням № 520 "Про узгодження тарифів на теплову енергію, установлення та узгодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячою водою для населення" і розпорядженням № 516 "Про встановлення та узгодженні тарифів на комунальні послуги з централізованого постачання холодною водою і водовідведення холодної та гарячої води для населення", нові тарифи на воду та опалення для киян будуть збільшені приблизно вдвічі.
Розпорядженням № 518 "Про встановлення та узгодження тарифів на послуги з утримування будинків і споруд і прибудинкових територій" установлені тарифи на послуги з утримування будинків і споруд і прибудинкових територій, які надаються житлово-експлуатаційними організаціями комунальної форми власності (ЖЕО), по кожному будинку окремо.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас