Антимонопольний комітет розслідує ситуацію навколо СДП "Укрспецюст" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антимонопольний комітет розслідує ситуацію навколо СДП "Укрспецюст"

Фондовий ринок
196
У липні поточного року Голова Правління АКБ «Правекс-Банк» Олена Логошняк звернулася в Антимонопольний комітет із проханням скасувати монополію СДП «Укрспецюст» на реалізацію арештованого нерухомого майна боржників. Як вона пояснила у своєму листі, це підприємство, користаючись положенням монополіста, одержало можливість стягувати комісійні, у кілька разів перевищуючі плату за послуги звичайних спеціалізованих органів по реалізації майна, установлювати по своєму бажанню терміни й інші умови угод. Висока вартість послуг «Укрспецюста» змушує банки знижувати оцінку застави, зазнавати збитків, банки фактично позбавляються гарантованого покриття збитків по проблемних кредитах.
У своїй відповіді на лист пані Логошняк Антимонопольний комітет відзначив, що підняте питання є дуже актуальним, оскільки торкається інтересів широкого кола підприємців і монопольне положення «Укрспецюста» дійсно може негативно вплинути на розвиток економіки нашої країни.
З огляду на це, говориться у відповіді, Комітетом двічі були внесені рекомендації Міністерству юстиції України щодо змін у відповідні нормативні акти Мін'юсту, що регулюють порядок реалізації арештованого нерухомого майна. Крім того, Комітет звернувся до Кабінету Міністрів України з листом, у якому запропонував здійснити комплекс заходів щодо створення загальнодержавної системи реалізації майна.
Оскільки пропозиції Комітету не були враховані як Міністерством юстиції, так і Кабінетом Міністрів, і з огляду на соціальну значимість цього питання, Антимонопольний комітет вирішив провести дослідження питання щодо ситуації, що склалася навколо спеціалізованого державного підприємства «Укрспецюст». «Зазначене питання, - говориться у відповіді Антимонопольного комітету, - є досить складним і має потребу в проведенні заглибленого дослідження, необхідного для прийняття всебічного й обґрунтованого рішення.
Після здійснення комплексного аналізу вищевказаної проблеми Антимонопольним комітетом України будуть застосовані міри, передбачені законодавством. Про результати проведеної комітетом роботи Вас доведуть до відома додатково».
ДОВІДКА
По питанню скасування монополії СДП «Укрспецюст» АКБ «Правекс-Банк» в особі Голови Правління Олени Логошняк звернувся також у Генеральну прокуратуру, у господарський суд Києва, до Голови Державного комітету України з питань регуляторної політики і підприємництва Кужель А.В. Крім того, в Антимонопольний комітет з цього питання звернувся президент Асоціації «Київський Банківський Союз», народний депутат України, заслужений юрист Леонід Черновецький.
За матеріалами:
Правекс Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас