АМКУ оштрафував компанії групи "Воля-Кабель" на 3 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував компанії групи "Воля-Кабель" на 3 млн грн

Казна та Політика
1590
Антимонопольний комітет України (АМКУ) на засіданні в п'ятницю ухвалив рішення щодо стягнення з ТОВ "Воля-Кабель", ВАТ "ІВК" і ВАТ "Київські телекомунікаційні мережі" ("КТМ", усі Київ) штрафів у розмірі 1 млн грн, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".
За словами виконувача обов'язків голови АМКУ Олександра Мельниченка, відомство дійшло висновку, що зазначені компанії зловживають монопольним становищем, пропонуючи абонентам необґрунтовані тарифи на доступ до так званої "універсальної програмної послуги", що передбачає трансляцію основних загальнонаціональних телеканалів.
Крім штрафу, АМКУ зажадав від компаній знизити тарифи. У той же час Мельниченко не вказав межі зниження тарифів, відзначивши, що це питання перебуває в компетенції самого оператора.
"Тариф на програмну послугу в соціальному пакеті "Україна" в 2009 році виріс на 33,3% у порівнянні з тарифом, що діяв в 2008 році. У той же час споживчі ціни відповідно до індексу інфляції в Україні в період з 1 січня 2008 року до 1 лютого 2009 року в галузі зв'язку виросли на 25,8%, а в Києві – усього на 6,8%", - говориться в прес-релізі, поширеному на засіданні АМКУ.
Згідно з документом, антимонопольне відомство також виявило, що "Воля-Кабель" закладає в тариф не пов'язані з наданням послуг витрати.
Генеральний директор "Воля-Кабель" Андрій Метельський висловив незгоду з рішенням АМКУ і заявив, що компанія буде заперечувати його в судовому порядку.
"Ми вважаємо, що дане рішення є незаконним, тому що розслідування фактично не проводилося", - сказав він журналістам.
За словами гендиректора, "Воля-Кабель" розцінює дії Антимонопольного комітету як тиск на компанію "з метою особистих вигід". У той же час він відмовився конкретизувати цю заяву.
"Буде суд, який поставить крапку в цій справі", - сказав Метельський.
Мельниченко на брифінгу після засідання відомства також відзначив, що АМКУ в цей час приділяє особливу увагу ринку кабельного телебачення
"Ми зараз проводимо перевірку по регіонах… У липні-серпні-вересні будуть прийняті відповідні рішення щодо діяльності регіональних операторів - або тут, у Києві, або з виїздом на місця", - сказав він.
Група компаній "Воля-Кабель" перебуває в управлінні приватної міжнародної інвестиційної компанії Sigmableyzer і фонду Providence Equity Partners. Компанія почала свою діяльність в 2000 році, після того як Sigmableyzer купила двох київських операторів кабельного телебачення - "ІВК" і "Київські телекомунікаційні мережі".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас