Фондові ринки Азії зростають слідом за цінами на сировину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові ринки Азії зростають слідом за цінами на сировину

Фондовий ринок
53
Фондові ринки Азії зростають у четвер на тлі підвищення сировинних цін, викликаного оптимізмом інвесторів відносно відновлення світової економіки, повідомляє агентство Bloomberg.
Підвищенню також сприяють очікування, що економіка Китаю уникне рецесії.
Зведений фондовий індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific піднявся з відкриття торгів на 0,5% - до 103,63 пункту.
Японський Nikkei додав менше 0,1%. Гонконгський Hang Seng підвищився на 1,6%.
"Інвестори відчувають, що ситуація у світовій економіці поліпшується, однак їх бентежить невизначеність прогнозів. Немає ніяких причин продавати, але немає й безумовного індикатора купувати", - заявив представник Ichiyoshi Investment Management Co. Міцусіге Акіно.
Ринкова вартість найбільшої золотовидобувної компанії Австралії Newcrest Mining Ltd. піднялася на 2,8%, оскільки ціни на золото припинили знижуватися після двох днів падіння.
Акції виробника нікелю Pacific Metals Co. подорожчали на 5,6%, тому що Merrill Lynch підвищила прогноз для його паперів на 20% на очікуваннях зміцнення попиту на метали в Китаї.
Друга за розмірами страхова компанія Китаю Ping An Insurance (Group) Co. збільшила ринкову капіталізацію на 5,8%. Лідер сектора страхування життя в КНР China Life Insurance Co. додав 2,6%.
Аналитики очікують, що ослаблення регулювання вплине на страхування в Китаї. Галузь також буде розвиватися активніше в міру збільшення середнього віку населення в країні.
Папери японських банків Shinsei й Aozora втрачають у ціні після оголошення про плановане злиття. Акції Shinsei подешевшали на 4,5%, Aozora - 4,6%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас