Пентагон призупиняє співробітництво з Гондурасом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пентагон призупиняє співробітництво з Гондурасом

Казна та Політика
219
Пентагон припиняє співробітництво з Гондурасом у військовій сфері в знак протесту проти вигнання президента Мануеля Селайя.
"Ми припиняємо всю нашу діяльність у Гондурасі, тому що стурбовані ситуацією", - передає слова прес-секретаря Пентагона Брайана Вітмана Associated Press.
Пентагон разом із центральноамериканськими державами бере участь у декількох програмах із забезпечення безпеки в регіоні, а також з боротьби з наркотрафіком.
Сьогодні тимчасовий лідер Гондурасу Роберто Мічелетті, призначений конгресом країни, заявив, що не має наміру уступати тиску міжнародного співтовариства і повертати владу президентові Селайї, вигнаному військовими за межі країни.
Мічелетті заявив, що на вищий пост його призначив конгрес, "що представляє народ Гондурасу". "Ніхто не може змусити мене піти у відставку, якщо тільки я не порушу закони країни", - сказав він.
Мічелетті підтвердив, що якщо М.Селайя повернеться в країну, то йому буде загрожувати арешт за порушення конституції. Раніше голова МЗС Гондурасу Енріко Ортес звинуватив вигнаного лідера в тому, що він потурає транзиту наркотиків через Гондурас. За словами Е.Ортеса, американські служби з боротьби з наркотиками знають про зв'язки Селайї зі злочинним світом.
Президент Гондурасу Селайя напередодні одержав беззастережну підтримку Генеральної асамблеї ООН і заявив, що планує повернутися в Гондурас сьогодні в супроводі високопоставлених міжнародних представників. Однак, за непідтвердженими даними, через певні обставини Селайя відклав приїзд.
Що стосується ставлення населення країни до даної ситуації, то, судячи з народних виступів у столиці Гондурасу Тегусигальпі, супротивників і прихильників відстороненого президента Селайї приблизно порівно.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас