Суд відмовився звільнити під заставу звинувачуваного у шахрайстві мільярдера Стенфорда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд відмовився звільнити під заставу звинувачуваного у шахрайстві мільярдера Стенфорда

Кримінал
405
Американський суд відмовився випускати на волю під заставу техаського мільярдера Аллена Стенфорда, звинувачуваного у великих фінансових махінаціях. Суддя окружного суду Девід Хіттнер задовольнив клопотання звинувачення про продовження запобіжного заходу для Стенфорда у вигляді утримання під вартою до суду, передає Associated Press.
Сторона звинувачення вважає, що міжнародні зв'язки і подвійне громадянство Стенфорда (він також є громадянином карибської держави Антигуа і Барбуда) можуть допомогти йому уникнути американського правосуддя.
Раніше суд погодився звільнити мільярдера під заставу 500 тис. дол., ухваливши, що Стенфорд повинен утримуватися вдома під спостереженням.
Як повідомлялося, 18 червня бізнесмен здався американській владі та у той же день йому були пред'явлені офіційні звинувачення в шахрайстві, обмані клієнтів, махінаціях із цінними паперами. Сам Стенфорд відмовився визнати себе винним.
У лютому ц.р. Комісія із цінних паперів і бірж США (SEC) звинуватила Стенфорда у фінансових махінаціях. Згідно із заявою комісії, підконтрольний А.Стенфорду банк Stanford International Bank, зареєстрований на Антигуа і Барбуда, і дві техаські фінансові компанії брали участь у шахрайській схемі, схожій з 50-мільярдною "пірамідою" Бернарда Медоффа, яка була викрита наприкінці 2008 р. Компанії Стенфорда затягали інвесторів надвисокими прибутками по депозитних сертифікатах та інших інструментах. Однак реальна прибутковість інвестицій Stanford International була сумнівною.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас