Тимошенко: План надходжень в держбюджет за червень повністю виконано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: План надходжень в держбюджет за червень повністю виконано

Казна та Політика
478
План надходжень у державний бюджет і Пенсійний фонд України (ПФУ) повністю виконано за червень 2009 р.
Про це заявила на брифінгу в парламенті прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Сьогодні підбивають підсумки виконання держбюджету і (надходжень в) пенсійний фонд за червень ц.р., і в мене оптимістичні цифри, які свідчать про те, що уряд продовжує тримати всі баланси, фінансову дисципліну держави в стабільному стані. Сьогодні на засіданні уряду будуть розглянуті чергові антикризові заходи, що стосуються аграрного, космічного та авіаційного секторів", - сказала Тимошенко.
Варто відзначити, що раніше уряд щомісяця заявляв про виконання плану надходжень у держбюджет. Зокрема за п'ять місяців поточного року, за даними Держказначейства, у бюджет країни вдалося зібрати 79,2 млрд грн., що становить 104,6% від бюджетного розпису.
У той же час Секретаріат президента напередодні заявив про те, що уряд приховує реальний стан наповнення загального фонду державного бюджету. За даними президентської канцелярії, основними інструментами політики уряду в бюджетній сфері останнім часом стали істотна корекція убік зменшення планових показників доходів загального фонду державного бюджету, і стримування відшкодування податку на додану вартість.
А Президент України Віктор Ющенко раніше звинуватив уряд у махінаціях при виконанні держбюджету. "Щомісяця йдуть махінації щодо виконання держбюджету. 30-40% місячного бюджету забезпечується у виконанні в останній день місяця, як правило, емісійною проводкою, через НАК, через митниці. По суті, надходження забезпечуються фіктивними операціями", - сказав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас