Рада директорів МВФ близька до схвалення 1-го випуску облігацій обсягом 150 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада директорів МВФ близька до схвалення 1-го випуску облігацій обсягом 150 млрд дол.

Казна та Політика
361
Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) планує схвалити перший випуск боргових зобов'язань організації на суму $150 млрд, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на джерело у МВФ.
Голосування по випускові облігацій пройде в середу. МВФ хоче використовувати облігації як одне з альтернативних джерел фінансування, щоб залучити необхідні кошти для допомоги країнам, що зазнають труднощів у зв'язку зі світовою фінансовою кризою.
Емісія облігацій - один зі способів збільшення резервів МВФ утричі (з $250 млрд до $750 млрд), про яке лідери країн G20 домовилися на квітневому саміті в Лондоні. Крім того, фонд планує збільшення внесків від членів МВФ, а також двосторонні боргові зобов'язання (коли члени МВФ позичають фонду кошти, які той, у свою чергу, передає нужденним країнам).
Облігації МВФ стануть для найбільших emerging markets можливістю збільшити передані організації кошти та одночасний вплив на фонд, відзначають експерти.
"Країни, що розвиваються, хочуть мати трохи більше впливу. Усе це - етап тривалої еволюції МВФ", - говорить колишній головний економіст МВФ Саймон Джонсон.
Росія стала першою країною, що оголосила про своє рішення придбати облігації МВФ. 26 травня з'явилася інформація про те, що Росія вкладе в боргові зобов'язання МВФ $10 млрд із золотовалютних резервів. За словами міністра фінансів РФ Олексія Кудріна, розміщувати ці кошти буде Центральний банк.
На початку червня Бразилія пішла прикладу РФ, заявивши про виділення $10 млрд на купівлю облігацій МВФ.
МВФ може дозволити торги своїми облігаціями для центральних банків країн-учасниць організації, заявив у червні голова МВФ Домінік Стросс-Кан.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас