Китайські компанії зацікавлені в інвестуванні в реконструкцію аеропорту "Львів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські компанії зацікавлені в інвестуванні в реконструкцію аеропорту "Львів"

261
Китайські компанії зацікавлені в інвестуванні в реконструкцію міжнародного аеропорту "Львів". Про це говориться в повідомленні прес-служби Львівської міської ради.
"Досвід будівництва аеропортів у Китаї, Шанхаї і Пекіні можуть використовувати у Львові", - сказано в повідомленні.
Під час зустрічі із представниками китайської компанії, назва якої не розголошується, обговорювалися роботи, які потрібно провести при реконструкції аеропорту, зокрема, будівництво терміналу і реконструкцію злітно-посадкової смуги.
Також обговорювалося будівництво автомобільних стоянок і автоматизованої системи керування аеровокзальним комплексом і аеродромом.
Попередня вартість будівництва терміналу 1,108 млрд. гривень.
"Практично всі аеропорти Китаю побудовані цією компанією. Також видатним є той факт, що ця компанія не тільки будує, але й залучає кошти", - цитує прес-служба слова заступника мера Львова з питань підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року Олександра Жарикова.
Поряд із цим, за його даними, 3 компанії готові взяти участь в аукціоні на визначення інвестора будівництва терміналу.
Жариков сподівається, що умови аукціону будуть оголошені до кінця тижня.
Як повідомляло агентство, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко розраховує, що інвестор для будівництва нового терміналу аеропорту "Львів" буде залучений до серпня.
Вона повідомила, що в найближчий тиждень буде проведений спеціальний аукціон із залучення інвесторів для будівництва терміналу.
Крім того, прем'єр повідомила, що реконструкція діючого термінала аеропорту буде фінансуватися за рахунок державного і місцевого бюджетів.
Раніше Кабінет Міністрів спростив проведення конкурсу з відбору інвестора для будівництва пасажирського терміналу в міжнародному аеропорті "Львів".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас