Киян можуть-таки позбавити дач — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киян можуть-таки позбавити дач

Нерухомість
7653
Русанівські дачники обурені. Якщо президент підпише закон про відчуження земділянок під громадські потреби, який днями прийняла Рада (у гаранта є час до 15 липня), то по їхніх дачах таки пройде Подільсько-Воскресенський міст.
Він повинен розвантажити наявні мости через Дніпро від пробок. Закон позбавить власників землі права відмовитися від переїзду, предметом судової суперечки може бути хіба що розмір компенсації.
Мерія вже пропонувала варіанти. Наприклад, квартири в Києві (де і якого метражу - поки незрозуміло), гроші або ділянки в Горбачисі, яку, щоправда, майже щовесни затоплює. Дачники побоюються, що одержать крихітні квартирки на околиці або ж смішні гроші. Тепер, мовляв, у влади розв'язані руки - їх будиночки можуть знести. "І де нам жити із дружиною і трирічною дитиною?" - дивується дачник Олексій Ляш. Родина живе на Садах цілий рік, квартири в Києві в них немає.
Правозахисник Едуард Багіров говорить, що якщо дачникам не сподобається компенсація, вони можуть судитися. І поки процес не закінчиться, ніхто не має права їх виселяти. До того ж, за його словами, спочатку мерія повинна довести в суді, що земля їм необхідна й альтернативних варіантів будівництва моста нема.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас