Азіатські індекси зростають на тлі підвищення сировинних цін і зниження курсу ієни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські індекси зростають на тлі підвищення сировинних цін і зниження курсу ієни

Фондовий ринок
146
Фондові індекси Азії зростають у вівторок на тлі підвищення сировинних цін, викликаного оптимізмом інвесторів щодо відновлення світової економіки, повідомляє агентство Bloomberg.
Японська ієна дешевшає стосовно провідних світових валют, що сприятливо позначається на репатрійованому виторгу японських експортерів.
Зведений фондовий індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) MSCI Asia Pacific піднявся з відкриття торгів на 1,6% - до 104,22 пункту.
Японський Nikkei додав 1,9%.
"Макроекономічні показники виразно покращуються, вказуючи на відновлення ближче під кінець року. Зниження курсу ієни сигналізує про повернення позитивного для ринку акцій апетиту до ризику", - відзначає аналітик AMP Capital Investors Надер Наеймі.
Прогноз для emerging markets "є набагато оптимістичнішим", ніж для розвинених країн, вважає інвестор Марко Фабер. Експерт рекомендує вкладати гроші в сировинні ринки і туризм.
Індикатори ринків акцій АТР завершують квартал рекордним зростанням, відзначають аналітики. За останні 3 місяці MSCI Asia Pacific додав 29%. Показник, імовірно, поставить рекорд і за перше півріччя - приріст на даний момент становить 16% і є кращим результатом з 1999 року. Відношення котирувань акцій до чистого прибутку компаній у рамках індексу становить 23,7, що набагато більше, ніж у США і Європі.
Найактивніше зростання в Азії за квартал продемонстрував тайваньский забудовник Farglory Land Development Co. Акції компанії подорожчали на 210% на тлі потепління відносин між Тайванем і Китаєм і на очікуваннях, що китайські інвестори зможуть вкладати кошти в нерухомість на острові.
Вартість акцій третьої за розмірами гірничовидобувної групи світу Rio Tinto підскочила на 3,5% після підвищення цін на мідь до максимуму за два тижні. Мідні ф'ючерси додали 0,7%.
Курс цінних паперів провідної нафтової компанії Японії Inpex Corp. піднявся на 4%, оскільки нафта подорожчала в понеділок у Нью-Йорку на 3,4% - до максимуму за 8 місяців. У вівторок на азіатських торгах нафтові ф'ючерси продовжили зростання і досягли $72,63 за барель.
Котирування паперів австралійської мережі універмагів David Jones Ltd. злетіли на 11% у зв'язку з поліпшенням прогнозу прибутків компанії. David Jones очікує збільшення прибутку за 6 місяців, що завершуються 25 липня, на 20-30% у порівнянні з попереднім прогнозом.
Акції виробника електроніки NEC Electronics Corp. подорожчали на 3,1%. Президент NEC Дзюнсі Ямагуті оголосив, що "гірше вже позаду", і замовлення на продукцію NEC у поточному кварталі підскочили, за попередніми оцінками, на 150%.
Ринкова вартість японських компаній Fujifilm Holdings Corp. і Nikon Corp., які отримують більше половини виторгу за межами Японії, збільшилася більш ніж на 6% на тлі зниження курсу ієни і покращення оцінки їх акцій до "активно купувати" фінкомпанією Mizuho Securities Co.
Ієна подешевшала до долара до 8:40 до 96,31 з 95,44 на закриття токійських бірж у понеділок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас