Перерахунок голосів на виборах в Ірані підтвердив перемогу Ахмадінежада — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перерахунок голосів на виборах в Ірані підтвердив перемогу Ахмадінежада

Казна та Політика
341
В Ірані закінчився частковий перерахунок голосів, поданих виборцями на президентських виборах.
Він підтвердив дані першого підрахунку і, отже, перемогу Махмуда Ахмадінежада, передає Associated Press з посиланням на іранські ЗМІ.
У підрахунку враховувалися 10% усіх бюлетенів, відібрані випадковим чином. У результаті перерахунку, як повідомляється, "помилок або не було знайдено взагалі, або вони були мінімальні".
Відзначимо, що головний суперник діючого президента на виборах - Мир Хоссейн Муссаві - напередодні відмовився взяти участь у спеціальній комісії, яка повинна була провести частковий перерахунок голосів. При цьому опозиціонер заявив, що він як і раніше наполягає на анулюванні підсумків виборів і призначенні нових.
Як повідомлялося, Рада стражів конституції Ірану погодилася провести перерахунок бюлетенів після того, як недавні вибори викликали великомасштабні демонстрації в країні. Протести супротивників Ахмадінежада, що одержав перемогу на президентських виборах, відбувалися не тільки в самій Ісламській республіці, але й у найбільших містах світу.
У поствиборних вуличних протестах в Ірані були вбиті щонайменше 17 людей. Влада Ірану, що спочатку допустила масові демонстрації, в останні дні посилила свою позицію і звела публічні виступи опозиції до мінімуму. Зокрема впливовий релігійний діяч аятолла Ахмед Хатамі закликав судову систему країни "безжалісно покарати бунтівників".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас