Суд ухвалив конфіскувати у засновника найбільшою в світі фінансової піраміди Медоффа 170 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд ухвалив конфіскувати у засновника найбільшою в світі фінансової піраміди Медоффа 170 млрд дол.

Кримінал
536
Федеральний суд США виніс рішення, відповідно до якої у засновника найбільшою в світі фінансової піраміди Бернарда Медоффа повинно бути конфісковано 170 млрд дол., передає CNN.
Ця сума більш ніж у тричі перевищує збиток, нанесений діяльністю шахрая і, яка оцінюється в 50 млрд дол., проте суд порахував, що 170 млрд дол. - це кошти, які повинні були бути замішані в афері й ухвалив конфіскувати їх повністю.
Дружина Медорффа повинна буде виплатити 80 млн дол. Раніше вона протестувала з приводу подібного ррозвитку подій, кажучи, що ці кошти належать їй особисто і не мають відношення до діяльності чоловіка. Суд частково погодився з її доводами і дозволив жінці залишити собі 2,5 млн дол.
Як судові виконавці конфісковуватимуть цю астрономічну суму, з урахуванням того, що після на сьогодні виявлено і арештовано майно підсудного на загальну суму тільки близько 1 млрд дол., не повідомляється.
Вирок Медоффу буде ухвалено в понеділок 29 липня. Адвокати підсудного говорять, що справедливим покаранням для нього буде 12 років тюремного ув"язнення, звинувачення ж просить суд дати шахраєві 150 років.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас