Український ринок акцій закінчив тиждень незначним зростанням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій закінчив тиждень незначним зростанням

Фондовий ринок
186
Український ринок акцій закінчив поточний тиждень із незначним зростанням. Індекс ПФТС виріс на 0,25%, або на 0,61 пункту, - до 405,5 пункту. Індекс " Української біржі" виріс на 0,61%, або на 5,92 пункту, - до 977,09 пункту.
"Позитивному настрою інвесторів на відкритті українських фондових бірж сприяло зовнішнє тло - впевнений висхідний рух на торгах у США напередодні та зростання російського ринку сьогодні на відкритті, викликане зростанням цін на нафту завдяки ослабленню долара", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" заступник гендиректора інвесткомпанії " Альтана-Капітал" Роман Перепелиця.
У той же час, за його словами, протягом дня ранковий позитив був розтрачений. Незважаючи на гарну статистику щодо динаміки особистих доходів у США, ф'ючерси на американські індекси показували відкриття в "червоній" зоні, що спричинило корекцію на ПФТС і "Українській біржі" протягом дня, і тільки ранковий забезпечив українським фондовим індексам позитивне закриття.
"Ринок у літній період залишається переважно спекулятивним - інвестори воліють фіксувати прибуток і не входити в "довгі" позиції. У таких умовах ми очікуємо падіння обсягів торгів на українських біржах", - додає Перепелиця.
За словами начальника відділу торгівлі цінними паперами інвесткомпанії "Трійка Діалог Україна" (Київ) Володимира Грищена поточний тиждень видався досить волатильним і пройшов під знаком фіксації прибутку учасниками ринку. "Інвестори займають вичікувальну позицію", - сказав він.
"Трійка Діалог Україна" прогнозує подальшу корекцію ринку на 10-15%. При цьому В.Грищенко відзначив, що позитивні дані про розвиток реальної економіки зможуть утримати ринок від падіння.
Експерти також сходяться в думці, що політичні ротації не матимуть впливу на український фондовий ринок.
"Ніяких змін на ринку у зв'язку з політичними перестановками не буде. Фондовий ринок не реагує на відставки і призначення в уряді", - підкреслив Грищенко.
За словами аналітика інвестгрупи "ТАСК" (Київ) В'ячеслава Іванишина, нові призначення не приведуть до радикального перегляду економічної політики уряду, а ринок уже звик до перманентної політичної нестабільності.
"Інвесторів турбує загальна політична ситуація в країні: разом зі складнощами в економіці вона відтягає повернення нерезидентів на ринок. У торгах беруть участь зараз переважно локальні гравці, що звикли до перипетій на політичній арені. Хто стоїть у керма міністерств, у цей час для фондового ринку скоріше другорядно. Інвестори оцінюють не обличчя, а їх дії й конкретні заходи щодо підтримки економіки країни", - сказала директор департаменту у зв'язках із громадськістю інвесткомпанії "Конкорд Капітал" (Київ) Євгенія Коробова.
На "Українській біржі" у п'ятницю виросли акції Райффайзен Банку Аваль - на 5,1%, Укрсоцбанка - на 4,74%, "Мотор-Січі" - на 1,62%, "Укртелекома" - на 1,52%, Єнакієвського метзвода - на 1,5%, концерну "Стірол" - на 1,47%, "Азовсталі" - на 0,52%, "Центренерго" - на 0,5%, Алчевського меткомбінату - на 0,4%, "Укрнафти" - на 0,04%.
Подешевшали акції "Дніпроенерго" - на 11,59%, Мегабанка - на 8,54%, Сумського НПО ім. Фрунзе - на 3,81%, "Західенерго" - на 0,4%, банку "Форум" - на 0,11%.
На "Украиской біржі" у п'ятницю укладені угоди на суму 6,4 млн грн.
На ПФТС на "ринку котирувань" виросли акції Укрсоцбанка - на 5,93%, Райффайзен Банку Аваль - на 5,77%, Єнакієвського метзаводу - на 1,3%, "Центренерго" - на 0,47%, "Фармації" - на 0,01%.
Подешевшали акції "Укравто" - на 21,05%, банку "Форум" - на 3,03%, концерну "Стірол" - на 1,92%, банку "Південний" - на 1,39%, "Укрнафти" - на 0,98%, "Мотор-Січі" - на 0,08%.
За даними інвестгрупи "ТАСК" (Київ), на "ринку заявок" пройшли "технічні" угоди з неліквідними акціями на суму 2500 грн.
На ПФТС у п'ятницю в цілому укладені угоди на суму 15,31 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас