Уряд затвердив проект будівництва чергової ділянки третьої лінії Харківського метро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд затвердив проект будівництва чергової ділянки третьої лінії Харківського метро

Казна та Політика
302
Уряд затвердив проект будівництва ділянки Алексєєвської лінії Харківського метрополітену від станції "Метробудівників ім.Г.І.Ващенка" до станції "Одеська" загальною кошторисною вартістю 1,359 млрд грн.
Це закріплено розпорядженням Кабінету міністрів (№ 717-р) від 24 червня 2009 року.
Проект будівництва розроблений ВАТ "Харківметропроект" і рекомендований до затвердження держпідприємством "Укрдержбудекспертиза" Міністерства регіонального розвитку та будівництва.
Згідно з техніко-економічними показниками по проекту, будівельна довжина лінії в обидва кінці становить 3,51 км. Будівництво розраховане на чотири роки.
Як повідомлялося, у березні 2009 року уряд затвердив проект будівництва ділянки Алексєєвської лінії Харківського метро від станції "Наукова" до станції "Проспект Перемоги" загальною кошторисною вартістю 963,309 млн грн.
Алексєєвська лінія Харківського метрополітену, третя за рахунком в місті, була введена в експлуатацію в травні 1995 року і нараховувала на той час п'ять станцій: "Метробудівників ім.Г.І.Ващенка", "Площа Повстання", "Архітектора Бекетова", "Держпром" і "Наукова". У серпні 2004 року було введено ще дві станції: "Ботанічний сад" і "Вул. 23 Серпня".
В Україні – три діючі метрополітени: у Києві, Харкові, Дніпропетровську. Будується метро в Донецьку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас