Мінекономіки: Надбавка до імпортного мита 13%, як і раніше, діє лише для автомобілів і холодильників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки: Надбавка до імпортного мита 13%, як і раніше, діє лише для автомобілів і холодильників

Казна та Політика
694
Рішення Конституційного суду (КС) про неправомірність уряду знижувати тимчасову цільову надбавку до імпортного мита в розмірі 13%, оприлюднено 24 червня, не торкається прийнятого раніше рішення Кабінету міністрів про її скасування для більшості товарних груп, вважає міністр економіки Богдан Данилишин.
"Ставки (додаткової – ред.) мита залишаються поки для двох товарів - холодильники та автомобілі", - сказав Б.Данилишин.
Він відзначив, що міністерство після одержання рішення КС ще раз проаналізує його на предмет того, чи не означає воно, що тимчасова цільова надбавка до імпортного мита в розмірі 13% знову поширюються і на інші групи товарів.
Як повідомлялося, прийнятий цього року закон "Про внесення змін у деякі закони України з метою поліпшення стану платіжного балансу України у зв'язку зі світовою фінансовою кризою" передбачав введення 13%-вої тимчасової цільової надбавки до імпортного мита на низку товарів на термін шість місяців. У їхній перелік увійшли, зокрема, продукти харчування, одяг, взуття, холодильники і плити, а також легкові, вантажні автомобілі та автобуси. Закон було опубліковано 24 лютого і він набув чинності через 10 днів з моменту опублікування.
У той же час закон надає Кабінету міністрів право на свій розсуд зменшувати розмір тимчасового мита по окремих товарних позиціях. Уряд 18 березня скористався цим правом і оголосив про своє рішення скасувати 13% надбавку до мит на імпорт на весь ряд товарів, крім автомобілів і холодильного обладнання.
Як уточнила Держмитслужба, тимчасову надбавку до ввізного мита в розмірі 13% від митної вартості скасовано з 00:00 години 25 березня.
Юристи розійшлися в думках, чи означає рішення КС повернення 13% додаткового імпортного мита на всі перераховані в зазначеному законі групи товарів чи воно просто позбавляє уряд права знизити додаткові мита на автомобілі і холодильники.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас