Юлія Тимошенко все ускладнює — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юлія Тимошенко все ускладнює

Казна та Політика
3968
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вчора заявила, що фінансово-економічна криза в країні буде тривати ще не менше півтора року. Втім, незважаючи на це, уряд заявляє про повне забезпечення соціальних виплат і насамперед пенсій. Як випливає з виступу прем'єра, проведенню виплат не можуть перешкодити ні економічна криза в країні, ні кадрова криза в уряді.
Учора на засіданні уряду прем'єр-міністр Юлія Тимошенко відкрито заявила, що Україні не варто розраховувати на швидкий вихід з фінансово-економічної кризи, що охопила країну наприкінці минулого року.
Ситуація залишається кризовою. Вона залишається надзвичайно складною. І я не хочу спрощувати ситуацію. Із кризою нам доведеться боротися ще не менше півтора року, - напружено заявила Тимошенко, відкриваючи засідання.
Цей прогноз докорінно відрізнявся від її ж заяв тижневої давнини. Тоді, також на засіданні Кабінету міністрів, Юлія Тимошенко переконувала, що "криза як мінімум зупинилася". "Ми місяць за місяцем уже фіксуємо маленьке поступове зростання рівня виробництва в промисловості", - переконувала тоді прем'єр, на підтвердження своїх слів наводячи статистичні дані. З них випливало, що, наприклад, зростання у добувній і переробній промисловості в травні відносно квітня склало 2,3%; що виробництво продуктів харчування і напоїв за цей період збільшилося на 5,7%, а металургійне виробництво і виробництво готових металевих виробів - на 7,2%. Тепер же Тимошенко констатувала, що в країні "лихоліття кризи". Ситуація, на її думку, ускладнюється тим, що Кабінет міністрів змушений працювати в умовах політичного тиску.
Як відомо, у Верховній раді останнім часом усе частіше стали обговорювати можливість розвалу коаліції і проведення дострокових виборів. А в партії "Наша Україна" відкрито заявляють, що найближчим часом зобов'яжуть народних депутатів із числа членів партії вийти зі складу діючої коаліції. Усе це вчора змусило Тимошенко різко висловитися.
Політичні злочинці, які хочуть зруйнувати залишки стабільності, спокою, зруйнувати уряд і коаліцію, будуть відповідати перед нацією та історією, - пафосно заявила Юлія Тимошенко. Втім, на прес-конференції, що відбулася після засідання Кабміну, вона висловила думку, що вихід "нашоукраїнців" з коаліції "абсолютно не вплине ні на її цілісність, ні на її згуртованість". Крім того, відхід з уряду міністрів від "Нашої України" також не позначиться на його роботі.
Зі слів прем'єра випливало, що в якому б складі не працював уряд, йому вдасться виконати поставлені завдання, у тому числі і у боротьбі із кризою. Як приклад пані Тимошенко привела Францію, де президент Нікола Саркозі "взагалі звільнив 8 міністрів".
Ви знаєте, у футболі бувають випадки, коли гравців видаляють із поля. І бувало досить часто, коли вдесятьох футболісти вигравали матч, тому що в таких випадках відбувається концентрація зусиль. Я думаю, що наш уряд, навіть коли в нас для повного комплекту не вистачає декількох гравців-фахівців, однаково виграє в кризи цей матч із великою перевагою, - пояснила Юлія Тимошенко.
Ні криза, ні відсутність укомплектованого складу уряду не змогли змусити прем'єра відмовитися від виконання соціальних зобов'язань і насамперед виплати пенсій.
- Я хочу раз і назавжди зупинити політичних провокаторів від найвищих посадових осіб до опозиції, які з початку року заявляють, що будуть зриви з виплатою пенсій, їх зменшення. Надходження в Пенсійний фонд і виплати з нього проводяться таким чином, що всі пенсіонери країни повинні бути спокійні - пенсії будуть виплачуватися в повному обсязі, вчасно, незважаючи на надважкі обставини світової фінансової кризи і надскладні обставини виконання дохідної частини бюджету, - пообіцяла Юлія Тимошенко.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас