Тимошенко: Україні залишилось боротися з кризою не менше півтора року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Україні залишилось боротися з кризою не менше півтора року

Казна та Політика
668
Україні залишилося боротися із кризою не менше півтора року. Про це прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.
На минулому засіданні Кабінету міністрів 17 червня ц.р. Тимошенко заявила, що показник промислового виробництва в травні говорить про те, що криза в Україні "як мінімум зупинена".
"Звичайно, якщо брати показники за січень-травень відносно того ж періоду минулого року, то ми відзначаємо істотне падіння. Однак, у травні відносно квітня цього року уже є невелике зростання - 1,3%, хоча в деяких галузях ще є стагнація", - сказала прем'єр.
Тимошенко підкреслила, що в травні в порівнянні із квітнем ц.р. зростання виробництва в добувній промисловості склало 2,3%, у харчовій промисловості - 5,7%, у виробництві готових металовиробів - 7,2%. За словами прем'єра, єдиною галуззю, у якій у травні було зафіксовано зростання у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, є сільське господарство - на 2,3%.
Відзначимо, 2 червня ц.р. керівник представництва Світового банку в Україні Мартін Райзер відзначив стабілізацію економічної ситуації в Україні. Україна проходить процес значних структурних змін, відзначив Райзер. Деякі підприємства металургійної і хімічної галузі в Україні в результаті подорожчання енергоносіїв не зможуть конкурувати на світовому ринку, відзначив керівник представництва СБ в Україні.
За його словами, для економічної стабільності в Україні важлива фіскальна обережність. Він підкреслив, що необхідно інвестувати в інфраструктуру, зокрема, морально "застарілу", порадивши Мінекономіки модернізувати законодавство, щоб підтримати структурні зміни в економіці і забезпечити, "щоб фірми, які не вижили, могли вийти з ринку, а їх активи можуть бути перерозподілені".
У той же час 30 травня ц.р. голова місії Міжнародного валютного фонду в Україні, заступник директора Європейського департаменту МВФ Джейла Пазарбазіолу і Райзер заявляли, що в Україні зберігається ризик переростання складної ситуації в окремих банках у системну банківську кризу.
За словами Пазарбазіолу і Райзера, системна банківська криза може початися у випадку падіння довіри до банків до тієї межі, коли вкладники починають вважати, що жоден банк не є досить безпечним, і замість переходу в інші банки взагалі залишають банківську систему.
Нагадаємо, 21 травня ц.р. Тимошенко заявляла, що Україна вступила в стадію "м'якої стабілізації економічної кризи". "Падіння в головних галузях економіки зупинилося, банківська система одержала назад частину коштів, які вийшли на початку кризи. Я переконана, що далі почнеться підйом і стабілізація ситуації", - сказала Тимошенко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас