СБУ: У Донецькій області розкрито факт присвоєння зерна держрезерву на суму майже 8 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ: У Донецькій області розкрито факт присвоєння зерна держрезерву на суму майже 8 млн грн

Аграрний ринок
259
У Донецькій області Служба безпеки України (СБУ) розкрила факт присвоєння зерна державного резерву на суму 7,95 млн грн.
Як повідомила керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко на брифінгу в Києві в середу, під час спільної перевірки співробітники СБУ і контрольно-ревізійний департамент виявили нестачу майже 6 тонн пшениці, яка була передана одному з державних підприємств Донецької області на зберігання.
СБУ порушила кримінальну справу за фактом присвоєння і розкрадання майна та заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч.5 ст.191 КК України).
Остапенко також відзначила, що в Полтавській області СБУ розслідує кримінальну справу відносно посадових осіб дочірнього підприємства Державної акціонерної компанії "Хліб України" Миргородського комбінату хлібопродуктів №1 і приватного підприємства, яке очолював один з керівників цього комбінату хлібопродуктів. Вони заволоділи коштами Аграрного фонду України.
Посадові особи цієї державної акціонерної компанії під час закупівель зерна в приватного підприємства завищували вартість (клас) пшениці. Далі сировина надходила в державний резервний фонд і внаслідок реалізації Аграрному фонду України неякісної продукції був завданий збиток на суму більше 0,5 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас